Csertői-Bódog összetűzés a Haladás technikai zónájában (Képgalériával, nyilatkozatokkal, videóval frissítve)

Szombathely - A játékvezetői jegyzőkönyv szerint a vasárnap esti Haladás-Videoton mecs végén kirobbant adok-kapokban Csertői Aurél ágyékon rúgta a vendégek illetéktelen területre tévedt pályaedzőjét Bódog Tamást, sőt a "jóból" jutott a negyedik játékvezetőnek is. Bár ez a hivatalos verzió, utánajártunk, hogy mi történt a Haladás biztonsági zónájában,

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Haladás Nagy Gábor révén a 87. percben csikarta ki a győzelmet a forduló előtt még listavezető, hibátlan Videoton ellen. A mérkőzés vége azonban már nem a futballról szólt: többször állt a játék, a legnagyobb "műsort" azonban a hazai kispad előterében, a 90. percben  láthatták a drukkerek. Az eseményeket többen, többféle módon adták elő, ám bármennyire furcsa, az számít hivatalos verziónak, hogy mi került bele a mérkőzés jegyzőkönyvébe, és ennek lesz az alapja a fegyelmi eljárásnak is, mivel mind Bódogot, mind Csertőit kiállította a játékvezető. (Az eset kapcsán immáron sokadszor rágalmazták portálunkat a Haladás hivatalos oldalán.)

A Haladástól kapott tájékoztatás szerint " a protokoll" az alábbiakat tartalmazza:

Állt a játék, a pályán ápolás folyt, a Hali cseréhez készülődött, Irhás Ignác éppen Lattenstein Norbertet készült váltani. A jegyzőkönyvben rögzítettek szerint ekkor a Haladás trénere, Csertői Aurél mintegy két méterre bement a játéktérre, és a hazai kispad felé rúgta a labdát. Erre Bódog Tamás, a Videoton pályaedzője elhagyva a fehérvári technikai zónát, átrohant a Haladás technikai zónájába, és kérdőre vonta (információink szerint nyomdafestéket nem tűrő szavakat használt) majd meglökte Csertői Aurélt. A közelben állók próbálták szétválasztani a harcoló feleket, ám a hazai tréner még meg tudta rúgni a fehérvári edzőt, pechjére a rúgásból jutott az intézkedő negyedik játékvezetőnek, Ákos Dávidnak is. A jegyzőkönyv szerint egyébként Csertői ágyékon rúgta Bódogot. Solymosi játékvezető a két szakembert sportszerűtlen magatartás miatt kiállította.

- Kedden délután ül össze a fegyelmi bizottság, valamilyen döntést mindenképpen hoznia kell a gréniumnak, hiszen szerdán már a Ferencváros ellen játszunk - fogalmazott Tóth Miklós, a Haladás klubmenedzsere. - Nem jósolgatunk a büntetés mértékét illetően, megvárjuk a döntést, aztán majd meglátjuk, hogy mit lépünk.

- Éppen állt a játék, amikor a pályára belépve instrukciókat adtam a játékosaimnak - jelezte Csertői Aurél. - A labda a lábamnál volt, mire egy vérben forgó szemű, hevesen gesztikuláló fehérvári vezető, Bódog Tamás nekem rontott, gusztustalan szavakkal illetett, a labdát követelte, közben pedig édesanyámat szidta.  Elkezdtem visszafelé sétálni a kispadunkhoz, Bódog követett, ráadásul átlépte a technikai zónát, ami ugye szigorúan tilos. Tovább folytatta a szidalmazásomat, nekem  erre kissé eldurrant az agyam, lökdösődni kezdtünk, de a vezetők közénk álltak, lefogtak, hatalmas tumultus támadt. Azt elismerem, hogy rúgtam egyet, azt viszont nem láttam, hogy eltaláltam volna valakit, de nincs kizárva. Felfokozott idegállapotban voltam, az ember olykor reflexszerűen cselekedik, de azt látni kellett volna, hogy Bódog Tamás milyen elborult tekintettel támadott meg...



A Haladás - Videoton NB I-es labdarúgó mérkőzés képeiért kattintson ide, vagy a képre! Fotó: Bonyhádi Zoltán

A Videoton hivatalos portálja megszólaltatta Bódog Tamást:  - A következő történt: a Haladás szabadrúgáshoz jutott, s az egyik játékosuk odébb rúgta a labdát. Csertői Aurél körülnézett, belépett a pályára - ezt nem is tehetné meg -, s még odébb rúgta a játékszert. Ezen a sportszerűtlenségen háborodtam fel, s indultam a kispadjuk felé. Amikor a partjelző kérdő módon széttárta a kezét, megálltam, s akkor szóltam oda a Haladás trénerének: „Miért rúgod el, te?" Erre Csertői odajött hozzám és a mellkasomnál megmarkolta a pólómat. Én hasonlóan reagáltam, de nem húztam magam felé, inkább távol akartam őt tartani - meg lehet nézni a felvételeken ki nyúlt először a másikhoz. Nem káromkodtam és - néhány média állításával ellentétben - nem köpködtem.  Ekkor jött a hirtelen rúgás, ami ágyékon talált. Abban valóban hibáztam, hogy idegesen reagáltam és elhagytam a kispadunk területét, de ez valahol természetes, hiszen vesztésre álltunk, minden másodperc számított. Mélyen felháborít  az, hogy edző létére valaki így viselkedjen, s aztán így reagáljon. Fontolgatom, hogy magánvádas eljárásban feljelentem.

A Haladás hivatalos oldalának fórumára az egyik hozzászóló belinkelte a Videoton Baráti Kör oldalán található képgalériát - a fehérváriak fotósa megörökítette az esetet, onnét kezdve, hogy a két dulakodó trénert elválasztják egymástól.

Az öt képből álló sorozaton annyi látható, hogy Csertőit és Bódogot többen is igyekeznek távol tartani egymástól, név szerint Frischl Balázs gyúró, Máté Csaba pályedző, Ákos Dávid negyedik játékvezető, Vörös Csaba technikai vezető. A nevezettek gyűrűjéből nyúlik ki a meglehetősen kiszorított helyzetben lévő Csertő edzőcipős lába, amit Bódog Tamás kezével elkap. (A fehérvári pályaedző a Nemzeti Sportban azt nyilatkozta, Csertői térddel rúgta ágyékon.)
A következő képeken az látszik, hogy az összegyörnyedő Bódogot egy biztonsági ember ragadja meg, majd a tréner már a salakon fekszik. Közben dr. Mezey György is a helyszínre érkezik, míg az ötödik fotón Bódog Tamás immár állva magyaráz a Haladás embereinek.

A Sport TV összefoglalójában is megörökítették az affért, az eset előzményei (Csertő lerohanása és szidalmazása) nem látszanak, a kamera onnét rögzítette az eseményeket, hogy a két szakvezetőt megpróbálták távoltartani egymástól - a többi történés a videóban, a hivatásos médiaszakértők és összeesküvés-elméletgyártók kedvéért is.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!