Labdarúgás: megszűnik a rádiós körkapcsolás a Soproni Liga mérkőzéseiről

Budapest - A jövőben nem adhat körkapcsolást a labdarúgó Soproni Liga mérkőzéseiről a Magyar Rádió (MR) - mondta az MTI-nek szerdán Such György, az MR elnöke.

MTI

"Hétfőn kaptunk a ligától értesítést, melyben jelezték, hogy a jövőben nem áll módjukban engedélyezni a körkapcsolást - nyilatkozta a közszolgálati rádió első embere. - Úgy gondolom, a piac majd eldönti, hogy mennyit ér a meccsek közvetítése."

A Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga (MHLL) múlt csütörtökön közölte, hogy három idényre összesen 225 millió forintot kér a helyszíni közvetítésekért, mire a rádió válaszában jelezte, hogy ilyen feltételekkel nem tart igényt a közvetítésekre. 

Ugyanakkor abbéli szándékát is kifejezte a rádió vezetése, hogy a médiatörvényben meghatározott módon a továbbiakban is szeretnének körülbelül 50 másodperces összefoglalókat, tudósításokat, interjúkat közölni az NB I-es mérkőzésekről.

Such György elmondta, arról még nincs információjuk, hogy az összefoglalók készítésére lesz-e lehetőségük. Az MR a közvetítésekért eddig nem fizetett. Az MLSZ a nyáron már értékesítette a televíziós jogokat: a Sport TV három évre összesen 2,4 milliárd forintot fizet értük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!