A nap fotói: megáradt folyókká változtak az isztambuli főutak

Ankara/Isztambul - Felhőszakadások okozta áradásokban húsz ember veszthette életét szerda reggelig Törökország északnyugati részén a tömegtájékoztatási eszközök legfrissebb jelentései szerint. Hivatalosan egyelőre nem erősítették meg ezeket az adatokat.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A beszámolók szerint különösen súlyos helyzet alakult ki Isztambulban és környékén. Sok ember nem tudta elhagyni időben otthonát, mert a hirtelen keletkezett árvíz elzárta a menekülési útvonalakat, és többen az épületekbe zúdult áradatban fulladtak meg. A mentőalakulatok eddig házak tucatjaiból mentettek ki embereket, akik nem tudtak időben biztonságos helyre menekülni. Sokan a háztetőkre menekülve várják a segítséget. Egy elöntött benzinkút területén hét holttestre bukkantak.  
    
Isztambulban a hirtelen lezúdult csapadék miatt szerda reggelre több mint egyméteresre duzzadt sok helyen a víz az utcákon, s sok autós gépjárművének a tetejére mászva várja a mentést. 
    
Több mint kétezer épületet, valamint számos iskolát, kórházat és sportlétesítményt öntött el a víz.  
    
Isztambul környékén több forgalmas főutat lezártak, mert már inkább megáradt folyókra emlékeztetnek. A vízszint néhol két-két és félméteresre emelkedett.    
    
Az időjárás-jelentések szerint szerda reggel az évszak átlagánál kétszer nagyobb mennyiségű csapadék hullott Isztambulra és környékére.


Árvízben sodródó buszból mentenek ki embereket Isztambulban 2009. szeptember 9-én. A felhőszakadások okozta hirtelen áradásokban legkevesebb húsz ember vesztette életét Törökország északnyugati részén. (MTI/AP/Ibrahim Usta

Ezek is érdekelhetik