A szombathelyi büntetésvégrehajtási intézet csapata nyerte a hivatás mestere címet

Pilisszentkereszt - A Szombathelyi Országos Büntetésvégrehajtási (BV) Intézet csapata nyerte az első ízben megrendezett Hivatás Mestere verseny pénteki országos döntőjén Pilisszentkereszten - közölte az eredményhirdetést követően Doma Andrea vezető nevelő, a csapat kapitánya.

MTI

Az őrnagy egyedüli nőként kitűnő összhangban teljesítette az elméleti és gyakorlati  feladatokat a 30-35 éves átlagéletkorú csapattagokkal, így a selejtezők feladatainál nehezebb próbák sem fogtak ki a szombathelyieken - mondta a csapatkapitány. 
Szerinte az úgynevezett egyedi esetekkel, rendkívüli börtönszituációkkal kapcsolatos feladatok okozták a legtöbb fejtörést, ám végül a képzeletbeli dobogó felső fokára állhattak. Doma Andrea úgy fogalmazott: azért jó egy ilyen különleges megmérettetésen győzni, mert a BV-intézetekben dolgozók a mindennapokban olyan kevés elismerést és oly sok kritikát kapnak, hogy szinte kiéheztek már a sikerélményre.
    
A PPP-konstrukcióban – magánberuházásként - épült, 800 fogvatartottat befogadó szombathelyi börtön és fegyház csapata a jövő héten veheti át a győzteseknek járó kitűzőt, vándorkupát, oklevelet, illetve a pénzjutalmat. Meglepetésként a díjakat a BV-szakszervezet és a Budapesti Fegyház és Börtön vezetése egy-egy kétszemélyes igali wellnesshétvégével fejelte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!