Év végéig eltiltották Csertői Aurélt (nyilatkozatokkal frissítve)

Budapest - Súlyos büntetést szabott ki az MLSZ Fegyelmi Bizottsága az emlékezetes Csertői-Bódog incidens kapcsán: a szombathelyi trénert 2009. december 31-ig, míg Bódogot október 31-ig tiltották el a kispadtól.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Kedden kora délután ülésezett az MLSZ Fegyelmi Bizottsága, ahol a kis híján botrányba fulladt Haladás-Videoton meccs végén történteket is tárgyalták. A grémium szigorú döntést hozott: Csertői Aurél év végéig, azaz 2009. december 31-ig, míg Bódog Tamás 2009. október 31-ig nem ülhet a kispadra.

A Haladás klubmenedzsere, Tóth Miklós tőlünk értesült a döntésről, és mint mondta, az esetleges fellebbezés kapcsán először Csertői Auréllal kell egyeztetnie. 

- Hát elsőre nagyon keménynek, nagyon szigorúnak tűnik a büntetés - mondta letörten Csertői Aurél. - Az, hogy ez az ítélet mennyiben befolyásol a munkavégzésben, néhány héten belül kiderül.  Összeszokott csapatot alkotunk edzőtársaimmal, tudom, hogy számíthatok rájuk, hiszem, hogy meg tudjuk oldani azt a problémát, hogy nem én ülhetek a kispadra. Az edzéseken viszont mindent megbeszélhetünk, igaz egy-egy meccsen bármi minden megtörténhet, sok olyan is amire nem lehet előre felkészülni. Bővebben egyelőre nem szeretnék nyilatkozni, amint kézhez kapjuk a fegyelmi bizottság írásos ítéletetét, áttanulmányozzuk, és eldöntjük, hogy van-e értelme fellebezni.

- Meg kell várnunk az írásos ítéletet, addig nem tudom megmondani, hogy fellebbezünk-e vagy sem - jelezte Tóth Miklós, a Haladás klubmenedzsere. - Mindenesetre annyi bizonyos: súlyos ítélet született.

A klubot egyébként Csertői Aurélon kívül dr. Horváth Gábor ügyvéd, és dr. Czeglédy Csaba alpolgármester képviselte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!