Évtized Program és I. Városi Ifjúsági Nap a Lunchbox-szal, Tizenhéttel

Szombathely – Általános és középiskolások részére szerveztek környezetvédelmi és sportvetélkedőket csütörtökön és pénteken a Sportligetben, valamint a Fő téren. Péntek este a Lunchbox és a Tizenhét Zenekar koncertjeivel zárultak a programok.

Bonyhádi Zoltán

A Borostyán Környezetvédelmi Oktatóközpont és partnerszervezetei negyedik alkalommal rendezték meg az Évtized Programot a szombathelyi és a környékbeli általános és középiskolásoknak, ezt idén kiegészítette az első alkalommal megtartott Városi Ifjúsági Nap is. A kapcsolódó eseményekkel egy hetesre nőtt rendezvény utolsó két napja tartogatta azokat a programokat, amelyek, ha nem is kaptak nagy publicitást, mégis csaknem 1500 fiatalt mozgattak meg.

Kővári Katalin, az oktatóközpont elnöke, illetve Takácsné Pálhegyi Beáta, Szombathely MJV ifjúsági referense elmondták, a rendezvények egyik fő célja az volt, hogy lehetőséget adjanak a helyi ifjúsági szervezeteknek, és közösségi tereknek a bemutatkozásra. A teljesség igénye nélkül, csak hogy néhány szervezetet megemlítsünk: az MMIK LOGO Ifjúsági Szolgálata, az AGORA VÁR-LAK Ifjúsági Információs Pontja, a Pálos Károly Családsegítő Szolgálat, illetve a Herényiek Háza.



Élőcsocsó a Városi Ifjúsági Napon - képgaléria - Fotó: Bonyhádi Zoltán

Megtudtuk azt is, hogy a középiskolásoknak szóló környezetvédelmi vetélkedőt a Nagy Lajos Gimnázium csapata nyerte, ami azért is fontos, hiszen ez az iskola a Borostyán Környezetvédelmi Oktatóközpont bázisiskolája.

A kétnapnyi sport- és környezetvédelmi vetélkedő után a rendezvény zárásaként péntek délután szórakoztató programok sora következett: a PTE, a szombathelyi mentők és tűzoltók közös mentési bemutatója, továbbá falmászás, élőcsocsó, a Hárofit Egyesület hip-hop táncműsora, a One Step Táncegyüttes bemutatója, továbbá az Átjáró 2-t megnyerő Lunchbox, illetve a szombathelyi ska-banda, a Tizenhét koncertje.



A Tizenhét koncertje zárta a rendezvényt - képgaléria -
Fotó: Bonyhádi Zoltán

Tekintse meg képgalériánkat ide, vagy valamelyik beágyazott képre kattintva!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!