Facebook: 300 millió felhasználó, stabil anyagi háttér

San Francisco - A Facebook vezetői szerint a közösségi portál a tervezettnél korábban, már most elegendő bevétellel rendelkezik, hogy fedezze költségeit és fenntartsa az immár 300 millió felhasználóval járó megnövekedett forgalmat.

MTI

A 2004-ben alapított Facebook tagjainak száma július közepén érte el a negyedmilliárdot, és csak két hónap kellett, hogy a világ legnépszerűbb közösségi portáljára újabb 50 millióan regisztráljanak.
    
Elemzők szerint a mérföldkőnek tekintett 300 milliós felhasználói tábor is azt mutatja, hogy életképesnek bizonyult a Facebookkal megteremtett üzleti modell.
    
Az öt évvel ezelőtt egy harvardi kollégiumi szobából indított vállalkozás mára az egyik leglátogatottabb portállá nőtte ki magát. Az alapítók májusi bejelentése szerint az orosz Digital Sky Technologies 200 millió dollárt (36,8 milliárd forintot) fektetett be a közösségi portálba.
    
Az orosz cég újabb részvényvásárlási szándéka révén a Facebook értékét 6,5 milliárd dollárra becsülik.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!