Nem hozott, hanem lopott - Pénzváltással tévesztette meg az idős embert

Sárvár - Az idős embernek azt mondta a tolvaj, hogy pénzt hozott, pedig valójában lopott, és nem is keveset: több mint egymillió forintot. A tolvaj pénzbüntetést kapott.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Mesterházán 2007 decemberében egy idős ember azon a napon felkelt, megreggelizett, biciklivel átment a boltba, bevásárlás után a két nehéz szatyrot a kormányra akasztotta, és hazatolta a kerékpárt. Még annyi ideje sem volt, hogy a táskákból kipakoljon, amikor beállított hozzá egy fiatalember.

L. Vilmos (40) volt az, és a házigazda fiát kereste. Azt hazudta, hogy egy tízezer forintos adósságát szeretné kiegyenlíteni, de csak húszezrese van. A gyanútlan idős ember bement a konyhába a két tízezresért, ez idő alatt történt meg a bűncselekmény: a fia megtakarításait elvitte a tolvaj.

A tettes zsákmánya 1,1 millió forint készpénz, egy bankkártya és 60 ezer forintot tartalmazó takarékbetétkönyv volt. Ez utóbbiakat később Hegyfalunál, az út melletti árokban megtalálták. A pénznek viszont nem bukkantak a nyomára, nem úgy a tettesnek.

L. Vilmos személyazonosságát sikerült beazonosítani, s bár a vádlott váltig állította, hogy nem ő járt az idős embernél, a Sárvári  Városi  Bíróság a bizonyítékok értékelése után lopás miatt elítélte őt, a 30 ezer forintos pénzbüntetés pedig nemrég jogerőre emelkedett.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!