A kerítésen dobálták a féldisznókat

Hat féldisznót darabolt fel, s lopott ki két dolgozó a Babati és Társa Húsfeldolgozó Kft. körmendi telephelyéről. Bevették a buliba biztonsági őrt is.

Angyal László

Szendrődi Barnabás, a Körmendi Rendőrkapitányság vezetője elmondta: a helyi húsüzemben a tulajdonos vasárnap vette észre, hogy feltörték az egyik hűtőkamrát, s a tolvajok hat félsértést elvittek.

A rendőrök hamar rájöttek, hogy a szolgálatban lévő biztonsági őr nem lehet ártatlan. Az illető bevallotta: pénteken este, néhány kiló hús fejében két dolgozónak adott kulcsokat, amelyek segítségével a tettesek a raktárhoz eljutottak, de a sertésekhez már csak erőszak alkalmazásával fértek hozzá. A munkások a péntek esti túlórában szakszerűen feldarabolták a sertéseket, majd a hússal teli ládák a kerítésen át kerültek az üzemen kívülre.

A nyomozók a két betörőnél házkutatást tartottak egyiküknél a négy, a másiknál a két félsértés húsát találtak meg, a lefoglalt áru értéke mintegy 200 ezer forint.

Megkérdeztük az esetről az üzem tulajdonosát, Babati Zoltánt, aki úgy tudja, hogy gyorsított eljárásban, a jövő héten állnak bíróság elé az ügy vádlottjai. A tulajdonos hozzátette: a munkavállalók fegyelmi felelősségre vonása sem marad el, a dolgozók a legszigorúbb büntetésre számíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!