Ámokfutó furgonos - kerékpárost gázolt a menekülő kábeltolvaj

Hosszas üldözés után sikerült csak feltartozatni osztrák és magyar rendőröknek Győrben egy furgonnal menekülő kábeltolvajt. Előzőleg Abdán elgázolt egy kerékpárost, aki súlyosan megsérült.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A férfit az osztrák rendőrök a határtól mintegy 500 méterre akarták megállítani az autópályán, ám ő "ráhúzta" autóját a járőrautóra, majd nagy sebességgel tovább hajtott - írja a kisalfold.hu.

A furgonost átrobogott Magyarországra, ekkor már az üldözésbe a magyar rendőrök is bekapcsolódtak. A menekülő autós Lébénynél hajtott le az M1-esről, s az 1-es főúton folytatta útját, miközben Abdán elgázolt egy kerékpárost, aki súlyosan sérült.

A férfi ekkor sem állt meg, továbbszáguldott. Győrben a Nép utcánál elállta az útját egy járőrautó, így a Kossuth utcába hajtott, nyomában a szirénázó, villogó rendőrautókkal. Végül a Petőfi hídnál már nem tudott tovább menekülni, mert körbefogták.

A győri T. R-t a rendőrök kiszedték az autójából, földre teperték és megbilincselték, s a Győri rendőrkapitányságra szállították. Furgonját, a benne lévő kábeltekercsekkel együtt lefoglalták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!