Az óvoda bővítésével új bölcsődéje lett a kistérségnek

Kőszeg - Sikeresen pályázott a kistérségi társulás, így a Felsővárosi Óvoda bővítésével sikerült kialakítani a város új bölcsődéjét, amely két csoportszobával már működik is.

Némethy Mária

2008. december 31-ig működött Kőszegen a magánkézben levő Napsugár bölcsőde. Tíz férőhelyes volt, ennyi kisgyereket tudtak odavenni a családok.  2009. január 1-től kellett a városnak a bölcsődei kötelező feladatot ellátni úgy, hogy nem volt bölcsőde Kőszegen.

A  Szociális Gondozási Központ tevékenységi körébe sorolták át a feladatot, s átmeneti megoldásként az Újvárosi Óvoda kőszegfalvi tagóvodájában alakítottak ki egy megfelelő helyiséget.  A magánbölcsőde gondozónői ott folytathatták munkájukat. 

Időközben, 2008. februárjában kiírás jelent meg a Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretében bölcsőde építésére. Augusztus volt a beadási határidő. A többcélú kistérségi társulás pályázhatott. A társulás egy projektfejlesztő és tanácsadó kft. -t bízott meg a pályázat megírásával, a projekt menedzselésével.  Az épület tervezését helyi építész kapta,  később kivitelezését is helyi vállalkozó.

Nyertes lett a kőszegiek pályázata.   A bölcsőde  összköltsége 56 millió 120 ezer forint volt, az önerőt   6 millió 120 ezer forintot, Kőszeg Város Önkormányzata adta.

A város új bölcsődéjét a  Felsővárosi Óvoda bővítésével alakították ki. Ez most hivatalosan a Központi Művészeti Óvoda és Bölcsőde Többcélú Közös Igazgatású Közoktatási Intézmény tagintézménye, önálló szakmai vezetővel.

A kistérség egész területét ellátó új gyermekintézmény október 1-től kapott működési engedélyt, azóta várják ide a kisgyerekeket két csoportba,  nap mint nap. A két csoportszobás, húsz férőhelyes bölcsődébe  a maximális kihasználtság érdekében  32 apróságot vettek fel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!