Dancsó és Dancsecs döntős a light-contact VB-n

Az Ausztriában zajló light-contact kick-box világbajnokságon a magyar csapat tagjaként Dancsó Zoltán és Dancsecs Bojána is döntőbe jutott.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A villachi light-contact vb-n a magyar válogatott tagjaként három vasi kick-boxos vesz részt. A -79 kilóban a Kondor&Controll SE versenyzője, a négyszeres világbajnok Dancsó Zoltán remekül teljesített. A nyolc közé jutásért zajló meccsen az ír Bemullert, a negyeddöntőben az osztrák Partht, az elődöntőben a szlovén Zemiljicset győzte le 3:0-ra. „Kicsi” szombaton az aranyéremért a lengyel Matyjával csap össze.

A Castrum SEC-Dinamica SE sportolója, Dancsecs Bojána szintén döntőbe jutott: a körmendi kiválóság a -65 kilósok mezőnyében előbb a svéd Erikssont, majd a svájci Geisslert győzte le egyhangú pontozással. Bojána a vasárnapi fináléban az osztrák Trimmellel találkozik.

A Kopula Classic KBC-s Wappel Tibor a -94 kilósok negyeddöntőjében, első meccsén az ukrán Kravuktól szenvedett vereséget és kiesett. A magyar válogatottból öten jutottak döntőbe, s örömteli, hogy közülük ketten vasiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!