Haladás sálért verték meg a szurkolókat

Sárvár, Szombathely - Nemrégiben lopott étkezési utalványokkal fizetett két fiú egy hipermarketben, ezért a fiatalokat előállították a rendőrségen. Kihallgatásuk során több más szombathelyi bűncselekményre is fény derült. Ezek közül legsúlyosabb a Haladás itthoni, Diósgyőr elleni mérkőzésén történt.

Angyal László

A Sárvári Rendőrkapitányságon Gulyás Ferenc megbízott kapitány, Tendli István bűnügyi osztályvezető, Illés Balázs nyomozó és Varga Roland, a közrendvédelmi osztály szolgálatvezető parancsnoka, számolt be az ügy részleteiről.

A sárvári hipermarketből érkező jelzés után a legközelebbi autós járőr időben érkezett a helyszínre, majd a rendőrségen elszámoltatták a fiatalkorúkat a hideg étkezési utalványokról. A fiúk korábban már kerültek összeütközésbe a törvénnyel, ezért először mesével próbálkoztak, ám a több mint 60 ezer forint értékű utalvány származását nem pontosan ugyanúgy mondták el, így megbukott a Találtuk az utcán című mutatvány.

Ráadásul az egyik fiúnak ezzel megeredt a nyelve, s bevallotta, hogy Szombathelyen, két helybeli fiúval járt a Széll Kálmán utcában, feltörték a Savaria Lakásszövetkezet irodáját, s pénz híján az étkezési jegyeket vitték el. Arról is dalolt az ifjú, hogy egy sárvári autószerelőnél is jártak, abból a betörésből harmincezer forinttal és egy kulcskészlettel távoztak. Az ügy vizsgálatát ezután átvette a bűnügyi osztály, s fény derült több más szombathelyi bűncselekményre is.

Ezek közül a legsúlyosabb a Haladás itthoni, Diósgyőr elleni mérkőzésén történt. A három gyanúsított egyike mindenképpen szeretett volna magának egy, a klub címerével díszített Hali-sálat. Kiszemeltek maguknak a szurkolók közül náluk fiatalabb, gyengébb drukkereket, megverték őket és elvették egyikük sálját. A szombati ámokfutásuk ezzel kezdetét vette.

Italoztak, de elfogyott a pénzük, s utánpótlás után néztek. A kórház környékén és a Semmelweis utcában egy autó nyitott csomagtartóján át bemásztak, pénzt ugyan nem találtak, de kocsi feltöréshez szerszámot igen. Nem csoda, hogy a környék négy autóját azon az éjszaka feltörték

Csakhogy ezúttal a gondos tulajdonosok értéket nem hagytak az autókban, ezért egyiküknek használható ötlete támadt: "ugorjanak be" édesanyja munkahelyére. S lőn: feltörték a Savaria Lakásszövetkezet irodáját.

Kiderült az is, hogy egyikük motorkerékpárlopással is próbálkozott. A szombathelyi kereskedésből - miután a kerítést megbontotta eltolt egy motorkerékpárt. Hiába találta meg a kulcsot, beindítani viszont már nem tudta, ezért a kétkerekűt a szomszéd utcába hagyta, a kulcsot viszont magával vitte.

A slusszpoén a végére maradt: az a fiú, akit a rendőrök egész hétvégén kerestek, hétfőn besétált a kapitányságra. Megverték, ezért feljelentést tett. Csakhogy a sértettből gyanúsítottá lett fiút a fenti cselekmények miatt őrizetbe vették a rendőrök és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!