Íme a világ legnagyobb luxus-óceánjárója (videóval)

A hajót 900 millió euróért építették, 360 méter hosszú, 16 szintes utastere, 21 medencéje van, 6360 utast és 2160 főnyi személyzetet képes utaztatni.

MTI

A világ legnagyobb és legdrágább luxus-óceánjáróját adták át a finnországi Turkuban szerda este; a 360 méter hosszú Oasis of the Seas pénteken száll majd vízre, hogy a floridai Fort Lauderdale-beli anyakikötőjébe távozzon.

Az építő dél-koreai STX Group csütörtöki szöuli közlése szerint európai részlege készítette el az 1,01 milliárd euró értékű óceánjárót a turkui hajógyárban a megrendelő amerikai Royal Caribbean Cruises Ltd., a világ második legnagyobb kirándulóhajó-társasága számára. A 360 méter hosszú, 47 méter széles és 65 méter magas hajó megépítésére a dél-koreai cég 2006 februárjában kapott megbízást.

A 6360 utas és 2100 fős személyzet szállítására alkalmas óriáson 21 úszómedence, akvapark, élő fás park, szörfszimulátor, mászófal, minigolfpálya, sőt, egy 1300 fős színházterem is szolgálja a vendégek kikapcsolódását. Esténként többek között Broadway-musicalek és jégrevük gondoskodnak majd a szórakozásról.

Nézze meg a hajót és annak építését bemutató kisfilmet!

 Az amerikai üzemeltető szándéka szerint a hajóutak célcsoportja az idősebb generáció mellett a fiatal családok lesznek. A gazdasági válság azonban itt is érezteti hatását: a Fort Lauderdale-ből december 1-jén Haitiba induló első négynapos útra még vannak kiadó kabinok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!