Magyar Kupa: Haladás-búcsú döntetlennel

A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének zalaegerszegi visszavágóján a Szombathelyi Haladás 1:1-s döntetlenre végzett. A ZTE 3:1-s összesítéssel búcsúztatta Róth Antal fiait a kupából.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

ZTE FC-Szombathelyi Haladás 1:1 (1:1). - Zalaegerszeg, 2086 néző, labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzés, nyolcaddöntő, visszavágó, vezette: Barna (Iványi, Kiss I. B.).
ZTE: Vlaszák - Szalai, Bogunovic, Kamber, Todorovic (Panikvar, 45.) - Kovács G.  Rajcomar, Sluka, Schultz (Petneházi, 68.) - Balázs Zs. (Magasföldi,  57.)  Pavicevic. Edző: Csank János.
Haladás: Szép - Csontos, Guzmics, Lengyel, Devecseri - Simon Á. (Gyurján, 55.), Iszlai  Simon A., Maikel (Irhás, 62.), Nagy G. - Carr (Oross, 73.). Edző: Róth Antal.
Gólszerzők: Todorovic (11-esből) a 25. , illetve Nagy G. a 34. percben.
Sárga lap: Devecseri a 27., Simon A. a 40., Gyurján a 70., illetve Bogunovic a 40. percben.

A találkozó előtt - amint az a ZTE-Haladás meccseken lenni szokott - meglehetősen nagy volt a biztonsági készülődés. Annak ellenére, hogy a Zete kétgólos előnnyel kezdte a találkozót, valamivel több mint kétezer néző volt kíváncsi a meccsre. A szombathelyi csapatot talán száz szimpatizáns kísérte el.

Az első húsz perc nem hozott szinte semmi érdekeset, a két 16-os között passzolgattak a játékosok, majd egy Vlaszák-hiba borzolta a kedélyeket, de végül Bogunovic felszabadított. A 25. percben egy ártalmatlannak tűnő előreívelésnél Guzmics kezére pattant a labda, a játékvezető a segítőjére nézett, majd egy kis fáziskéséssel ugyan, de a büntetőpontra mutatott. Todorovic rúgta a 11-est: ballal a jobb felső sarokba bombázta a labdát (1:0). Kilenc perccel később ugyanilyen váratlanul egyenlített a Haladás. Carr került nagy helyzetbe, lövését Vlaszák kiütötte, Nagy Gábor és Bogunovic csatázott a labdáért, végül a szombathelyi játékosról mintegy három méterről a kapuba került a játékszer (1:1). Ezt követően a vendégek bátrabban játszottak, és főleg Carr révén többször is veszélyeztettek, de a végén rendre pontatlanok voltak, így nem változott az eredmény.

A fordulást követően a Haladás kezdeményezett többet, de  Rajcomarnak és Povicevicnek is volt gólszerzési lehetősége. Ám mindkét kapu előtt kimaradtak a helyzetek. A szombathelyiek sokat futottak, némi mezőnyfölényt harcoltak ki, de nem tudták gólra váltani. A hajrá viszont  a ZTE együtteséé volt  de ők sem találtak be a kapuba.
A ZTE Szombathelyen 2:0-ra nyert, Egerszegen pedig nem bírtak egymással a felek (1:1), így a zalaiak 3:1-es összesítéssel jutottak a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé. A Haladás búcsúzott a sorozattól.

Csank János: -  Az első találkozón jobban játszottunk, ma kicsit óvatosabban, a tudatalattinkban benne volt, hogy a továbbjutás a cél. Eleget tettünk a minimális elvárásnak, az eredménnyel már elégedett vagyok, a játék pedig szombatra jobb lesz. Örömteli dolog, hogy a 11-est már magabiztosan rúgjuk, többet gyakoroljuk edzéseken is.

Róth Antal: - Annak ellenére, hogy fiatal csapattal vettük fel a harcot a ZTE ellen, szerintem a két meccs alapján volt esélyünk a továbbjutásra. A mai mérkőzésben is benne volt a bravúr lehetősége. A meccs után gratuláltam  játékosaimnak, mert remekül küzdöttek, és helytálltak. Az üzenet pedig a jövőre nézve az, hogy a szép játék mellé eredmény is kell.

További eredmények:
Kaposvári Rákóczi-Győri ETO FC 0-2 (0-1)
Továbbjutott: a Győr, 3-1-es összesítéssel

Lombard FC Pápa-Videoton FC 0-0
Tj: a Videoton, 3-0-ás összesítéssel

Szigetszentmiklós (II)-Kaposvölgye (II) 3-2 (1-0)
 Tj: a Szigetszentmiklós, 5-4-es összesítéssel.

DVSC-TEVA - Mezőkövesd (II) 4-3 (1-2)
Tj: a Debrecen, kettős győzelemmel, 8-4-es összesítéssel

kedden játszották:
Újpest FC - Kecskeméti TE-ERECO 6-2 (4-1)
Tj: az Újpest, kettős győzelemmel, 11-4-es összesítéssel
Budapest Honvéd-Szolnok 3-0 (1-0)
Tj: Budapest Honvéd, 4-4-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal.
Diósgyőri VTK-MTK Budapest 0-3 (0-2)
Tj: az MTK, kettős győzelemmel, 6-0-ás összesítéssel

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!