Meghosszabbították a géptámogatás határidejét

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal közlése szerint november végéig lehet beadni a kifizetési kérelmeket a mezőgazdasági géptámogatásra.

MTI

A pályázatot a Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) hirdette meg, "Önálló, építéssel nem járó gépek, berendezések beszerzése" címen.  Soproni Horváth Lajos, (MVH) sajtófőnöke felhívta a figyelmet, hogy csak a kifizetési kérelem benyújtási határideje változott, minden egyéb tekintetben továbbra is a
támogatás kifizetésének igényléséről szóló MVH közlemény az irányadó.

Az MVH korábbi közlése szerint sok gazdálkodó érdeklődött a másfél év után újból megnyitott mezőgazdasági géptámogatási lehetőségek iránt.

A támogatási igényeket a gazdálkodók június 15. és július 15. között nyújthatták be. A feltételek a korábbi, mintegy másfél évvel ezelőtt lebonyolított hasonló projekt kiírásainak felelnek meg.

Eszerint 25 százalékos támogatás igényelhettek a növénytermesztésben használt eszközök beszerzéséhez, míg 35 százalékos támogatást kaphatnak mindazok, akik az állattenyésztés kiszolgálásával összefüggő berendezéseket, gépeket vásárolnak. A gazdálkodók az idén már megvásárolt gépeik után is igényelhették a támogatást.

A támogatási forrás összege mintegy 30 milliárd forint, ennek segítségével mintegy 90-100 milliárd forint összegű beruházás valósítható meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!