Megyei focikörkép: rangadó Lukácsházán, a Haladás nyomdokaiba lépne a Zanat

Körkép - A megyei alsóbb osztályú labdarúgó-bajnokságokban a hétvégén is több érdekesnek ígérkező derbit rendeznek. A Lukácsháza a Püspökmolnárit fogadja, a Zanathoz a Bozzai látogat. Kitekitőnk következik.

Pum András

A megyei I. osztály 10. fordulójában vasárnap 15 órai kezdettel a harmadik helyezett Rum a hatodik, ám idegenben mindenkire veszélyes Magyarszecsődöt fogadja.

- Már tavaly is jó csapatnak tartottam a Magyarszecsődöt, amely felvállalta a bátor támadójátékot - jelezte Simon Miklós, a rumiak mestere. - Idén, az új edző érkeztével ráadásul emellett még masszívabb együttesé vált. Sajnos múlt héten becsúszott egy váratlan vereségünk Jánosházán, már csak ezért is nyernünk kell vasárnap. Ahhoz, hogy továbbra is ott legyünk a spiccen, mindenképpen szükségünk van a három pontra. Szalai eltiltott, Busi sérült, Preiczer munkahelyi elfoglaltsága miatt nem játszhat. Összeállítás: Smolczer - Dávid, Pupp, Kontics, Oláh - Vincze T., Fülöp R., Tóth, Viszked - Horváth G., Székely (Vincze Z.)

-
Egy erős, stabil, jó edzővel rendelkező gárdához látogatunk, amelynek ráadásul van egy gólfelelőse, Horváth Gábor kilenc meccsen nyolc gólt rúgott, ezt semmiképpen sem szabad figyelmen kívül hagynunk - mondta Kutasi Tibor, a magyarszecsődiek mestere. - Igaz a támadójátékunkkal nekünk sincs nagy problémánk, az viszont már nagyobb gondot okoz, hogy hátul is gólképesek vagyunk. Azt mondom: ha fejben ott vagyunk a pályán, akkor nincs mitől félnünk, és meglepetést is okozhatunk. Sajnos a védelemből most három emberem is kiesett, így meglehetősen felforgatott csapattal lépünk pályára. Kipróbálunk egy új szerkezetet is, remélem sikerre vezet az elképzelésem. Czimber eltiltott, Németh Dániel, Nagy Richárd és Jóna pedig beteg.Összeállítás: Bíró - Török, Csapó, Németh D. (Kisnemes), Kurucz - Horváth, Károlyi, Zsigmond, Németh T. - Frank, Nagy B.

A megye II. Sárvári-régiójában az élbolyban megragadt alakulatoknak ezúttal - legalábbis papíron - nem lesz túl nehéz dolguk, bár például a "könnyed ujjgyakorlat "jelző túlzás lenne a hétvégi párosításaikra.  A listavezető Pecölhöz a 11. Szeleste-Pósfa látogat, a második helyen álló Uraiújfalu a 13. Rábasömjén, míg a harmadik Kenyeri a 10. Egyházashetye vendége lesz. A meccsek kezdési időpontja: vasárnap délután három óra.

A Körmendi-csoportban egy érdekesnek ígérkező találkozó mindenképpen lesz, vasárnap 15-kor a második Csörötnek a hatodik Nádasdhoz látogat. Nem mondhatni, hogy fix kettes a derbi.

A Szombathelyi-csoportban óriási rangadót rendeznek: vasárnap három órakor a listavezető Püspökmolnári a második helyen tanyázó Lukácsháza otthonába látogat. Két remekül szereplő csapat, várhatóan sok néző, mi kell még?

- Eddigi eredményein kívül nem sokat tudunk a Püspökmolnáriról, nyolc-tíz év is eltelt már az utolsó Lukácsháza-Püspökmolnári óta - jelezte Csejtei Péter, a Lukácsháza egyik edzője. - Akkor, trénertársammal - Komálovics Balázzsal együtt - még jómagam is a csapat tagja voltam. Azóta persze alaposan kicserélődtek a keretek. Gyöngyösfaluban megnéztük a molnáriakat, udvariasság nélkül mondhatom, rendkívül jó benyomást tettek ránk, stabil csapat, jó védőkkel, masszív középpályával és villámgyors csatárokkal. Ennek ellenére jó meccsben bízom, győzni szeretnénk, de egy pontot mindenképpen szeretnénk itthon tartani.

- Tavaly a kissé csalódást jelentő negyedik helyen végeztünk, idén mindenképpen a dobogón akarunk végezni - veszi át a szót Komálovics Balázs. - Az elmúlt szezonban már látható jelei voltak, hogy Lukácsházán kialakult egy fiatal, lendületes, ütőképes csapat, amelyhez aztán rutinos játékosok csatlakoztak. Sajnos most nem a legkedvezőbb előjelekkel várjuk a derbit, hiszen sérülések, munkahelyi-főiskolai elfoglaltságok sújtanak bennünk, így egyelőre összeállítást sem tudok mondani.

- Az idei bajnokságban kétszer is láttam ellenfelünket játszani, amely roppant masszív csapat benyomását keltette - felelte édeklődésünkre a Püspökmolnári trénere, Kovács Zsolt. - Ennek ellenére úgy vélem senkitől sem kell megijednünk, a győzelem a célunk Lukácsházán is, de döntetlennél rosszabb eredményre gondolni sem akarok. Nálunk szerencsére minden feltétel adott az eredményes munkához, jó szellemű társasággal dolgozhatok együtt, elkerülnek bennünk a belső problémák, remek körülmények között készülhetünk. A bajnokság előtt az első nyolc hely valamelyikének megszerzését tűztük ki célul, igyekszünk minél előbbre végezni. Kapusunk, Seper sérült, Deutsch-Szalai pedig beteg. Összeállítást most még nem tudok mondani.

A megyei III. osztály Sárvári-régiójában ezúttal alsóházi rangadót rendeznek: az utolsó előtti, 11. helyezett Mesteri vasárnap háromkor a 12., sereghajtó Bobát látja vendégül.

A Körmendi-ágon az éllovas Nagykölked és a negyedik helyezett Szakonyfalu összecsapása ígérkezik csemegének. Kezdés: vasárnap 15 óra.

A megyei III. osztály Nyugati-régiójában a negyedik Söpte a második helyen álló vátiakat lája vendégül, kezdés itt is vasárnap délután három óra.

A Déli-csoportban a kilenc meccséből valamennyit megnyerő Bozzai a harmadik helyen álló Zanathoz látogat. Zanati vélemények szerint ha a vasárnap fél egykor a szombathelyi Építők-pályán rendezendő meccsen is győz a Török Tibor vezette vendégcsapat, akkor szinte kijelenthető: már most eldőlt a bajnoki cím sorsa. A Bozzai 27 ponttal áll az élen, második a Gersekarát 21, harmadik a Zanat 20 egységgel.

- Tavaly idehaza 2:1-re nyertünk a Bozzai ellen, igaz el kell ismernem, szerencse is kellett a sikerhez - fogalmazott a Zanat edzője, az egykori kiváló Haladás-futballista, Kulcsár Ferenc. - Mi csupán abban az évben alakultunk, három-négy olyan játékosom volt, aki korábban nagypályán is futballozott, öten-hatan csak kispályáztak előtte.  Nem volt egyszerű a kezdet, össze kellett gyúrni a társaságot. Nyáron aztán jól sikerültek az igazolásaink, idén már az 1-8 hely valamelyikét tűztük ki célul. Heti két edzésünk van, szerdán és pénteken gyakorolunk. A Bozzai eredményei előtt le a kalappal, kiválóan szerepelnek, de a Pápa-Haladás meccs mintájára vasárnap szeretnénk mi a Hali lenni, amely megállította a remek győzelmi sorozatot produkáló pápaiakat. Úgy vélem, bent van a meccsben, hogy nyerünk, de egy döntetlen is elfogadható lenne. Papp, Somogyi, Tóth Tibor, Horák munkahelyi elfoglaltsága miatt hiányzik.  Tóth Arnold, Szabó Zoltán beteg, Fekete sérült, házi gólkirályunk Szalay pedig családi okok miatt nem játszhat. Nem egyszerű a helyzetünk, de bízom a fiúkban. Remélem Bozzaiból is sok néző érkezik a meccsre, és persze számítuk szurkolóink támogatására is.

- A tavaszi meccs igazi edzőgyilkos mérkőzés volt: 1:1-nél a 85. percben kaptunk egy tizenegyest, amit kihagytunk, az ellenfél pedig az ellentámadásból gólt lőtt, hathatós közreműködésünkkel, és mindez majdnem a bronzérmünkbe került - emlékezett vissza az előző bajnokság találkozójára Török Tibor. - Ebben a szezonban jól rajtolt a csapat, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak fiúk, és olyan meccseket is behúztunk - Rábatöttös, Oszkó - amelyeket tavaly nem sikerült. Annak külön örülök, hogy sikerült egységes, közös célért megalkuvás nélkül küzdő társasággá formálni a srácokat. Próbálom önerőből, külön szisztéma alapján - nem anyagi alapon -  motiválni a társaságot - ha így folytatják, akkor kénytelen leszek pluszmunkát vállalni, hogy a prémiumot állni tudjam. A bajnoki cím tabu, nem beszélünk róla, mindig a következő meccset akarjuk megnyerni, függetlenül attól, kivel találkozunk.  Harcos, támadó futballt játszunk, mivel ezt az ellenfelek nem nagyon díjazzák, sajnos, néha áldozatokkal is jár - a múlt héten két kulcsjátékosunkat, Márkust és az eddig 20 gólt szerző Cseresznyákot is elveszítettük sérülés miatt. Mivel nálunk is a munkahelyi elfoglaltságok határozzák meg a kezdőcsapatot, így még nem tudom, milyen összeállításban lépünk pályára, de a tizenegy játékostól elvárom, hogy az utolsó pillanatig harcoljon a győzelemért. Nekem, csak amatőr szinten játszó egykori focistának mindig megtiszteltetés olyan futball-legenda, mint Kulcsár Ferenc ellen meccselni. Ő korábbi edzőnkkel, Halmosi Zoltánnal nagy barátságban van, bízom benne, hogy olyan mérkőzés lesz, amit majd a két öreg futballista is megemleget majd az egymás közötti diskurzusokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!