Prima Primissima: Baranyai József a közművelődés kategória egyik jelöltje

Megyei primákat választ a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Vas megyei szervezete. A három kategória jelöltjeit egyesével mutatjuk be. Baranyai József biológus a közművelődés kategória egyik jelöltje.

Varga Nóra

A Vállalkozók Országos Szövetségének megyei küldöttgyűlése ebben az évben is három: kultúra és művészetek, tudomány, valamint oktatás és közművelődés kategóriában állított jelölteket. Az oktatás és közművelődés kategória   egyik jelöltje Baranyai József tanár, biológus.

Baranyai József  Szombathelyen végezte el az általános-, és középiskolát. Ez idő alatt elnyerte a "Jó tanuló-jó sportoló" címet. A József Attila Tudományegyetemen végzett kutató biológusként. Egy ideig a szegedi egyetemen  tanított, majd a szombathelyi Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanára lett. 

- Szeretek tanítani, a tudás lelkesít, de a tudatlanság sem keserít el, ha az egyéb értékek a helyén vannak -hangsúlyozza Baranyai József.  - A tanítás számomra értékközvetítés, a tanítás során alkotni és inspirálni lehet, mindehhez alázatra és állandó önművelésre van szükség. Fontos számomra a családom és a hitem. Tanítványaim eredményei sok más kollégám munkájának a gyümölcse is. Érettségi feladatgyűjtemények szerzője, labor- és tantárgyfejlesztési pályázatok nyertes csapatának és több tehetséggondozó szervezetnek a tagja vagyok.

Olvasóink a jelöltek közül a honlapunkon és a hamarosan megjelenő szavazólapon közönségdíjast választhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!