Szélvihar: autókra dőlt fák, teraszra zuhant tűzfal, lógó bádogtető a vasúton

Szombathelyen az orkán erejű szélvihar több fát is kidöntött a Pázmány Péter körúton, a Szelestey útón tűzfalat döntött le, a vasútállomáson a tetőt tépázta meg. Körmend környékéről, Sárvárról és Acsádról is érkezett bejelentés a katasztrófavédelem megyei ügyeletére.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A vasútállomás épületének bádogozását tépázta meg olyannyira a szél, hogy a tűzoltóknak a helyszínen le kellett vágniuk a veszélyesen lógó fémlemezt, Az egyik oldalsó szárnyán kezdte ki a szél a bádogtetőt és tépte le majdnem a helyéről, három tűzoltóautóval érkeztek a helyszínre. A leszakadt lemezt egy ott dolgozó férfi megpróbálta igazgatni, közben 8 napon belül gyógyuló könnyű fejsérülést szenvedett, amit a kiérkező mentősök elláttak.

A tűzoltókat a megyében az éjszaka tíz, míg reggel három esetben riasztották, a viharos erejű szél miatt fák zuhantak az utakra és tetőcserepek estek le a házakról.

Nézze meg a megtépázott fákról és a vasútállomásról készített  videónkat! - videó: Garai Antal Atom

Szombathelyen a Pázmány Péter körúton fák vastag ágai szakadtak az ott parkoló autókra, több meg is sérült. Később ugyanerre a helyre kellett visszamenni a tűzoltóknak, mert hatalmas ágak szakadtak le a járdára, később több fát is ki- illetve megvágtak a környéken.

A Gyöngyösparti sétányon egy tűzfal omlott le, a Szelestey u. 19-ben a szél kinyomta a tűzfal egy részét, ami az udvarra, egy üveges elő-teraszra és egy tárolóra dőlt (ezutóbbi két kistető darabokra tört a leomló tégla súlyától).

A ház közös képviselője elmondta, hogy rögtön értesítették szakembereket, ugyanis a nyitott tűzfalon most bármikor a tető alá kaphat a szél, s e le is emelheti azt. A tűzoltók is kint jártak az omlást követően a helyszínen, eltakarították a még lehullás veszélyes törmeléket, majd továbbmentek.  

Körmend környékéről, Sárvárról és Acsádról is érkezett bejelentés a katasztrófavédelem megyei ügyeletére. Náraiban egy fa esett az útra.

Kedden az északnyugati szél sokfelé lesz viharos, néhol 100 km/h-s lökések is lehetnek. Folytatódik a hideg levegő bezúdulása a Kárpát-medencébe, a csúcshőmérséklet mindössze 3 és 11 fok között alakul.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!