Zebrán gázolt és cserbenhagyott az ittas rendőr

Valószínűleg ittas volt az a szolgálaton kívüli rendőr, aki egy 43 éves nőt gázolt el vasárnap hajnalban Dunaújvárosban. A tiszthelyettes visszament megnézni a baleset áldozatát, de nem segített rajta, elhajtott.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Felháborodva kereste meg a Dunaújvárosi Hírlapot egyik olvasójuk, hogy elmeséljen egy történetet. E szerint pénteken hajnalban egy korábban Dunaújvárosban dolgozó rendőr részegen elgázolt egy gyalogost a helyi Skála Áruháznál, a kijelölt gyalogátkelőhelyen.

Szemtanúk szerint a férfi a baleset után leparkolt az áruház mögött, és visszament a tetthelyre, ám a sérültön nem segített, és a helyszínről elhajtott.  A város határában állítólag még látták, amint Székesfehérvár irányába hajtott, aztán nyoma veszett.

Az ügyben a lap megkereste a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóirodáját, akik előzőleg semmilyen tájékoztatást nem adtak az ügyről.

Kiderült, hogy valóban megtörtént az eset, és a gázoló a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozott:

- Tiszthelyettes volt a főkapitányság állományában. Mondhatom mindezt most már múlt időben, hiszen dr. Simon László főkapitány már a baleset napján megszüntette a kolléga szolgálati viszonyát - nyilatkozta a Dunaújvárosi Hírlapnak Németh-Kész Mónika.

Amint azt a sajtószóvivő elmondta, a negyvenhárom éves dunaújvárosi hölgyet nyolc napon túl gyógyuló  súlyos sérülésekkel szállították kórházba a mentők.   A vezető valóban megállt a parkolóban, és gyalog visszament a helyszínre, ám segítségnyújtás nélkül elhajtott. A rendőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja.

A DH úgy tudja, a tiszthelyettest velencei otthonából állították elő, és korábban a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon dolgozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!