Halmosi Péter: otthon csak a Haladás jöhet szóba

Idén még nem játszott bajnokit az angol élvonalban szereplő Hull Cityben a Rohonci úton nevelkedett futballista, Halmosi Péter. A válogatottban viszont alapember. Furcsa egy helyzet.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

 - Talán éppen a mellőzötsége miatt több csapattal összehozták. A sajtóban felmerült a Sheffield United, a Plymoth és az FTC, mint a következő állomás.
- Hallottam ezekről, de a menedzserem konkrét megkeresésről még nem számolt be. Amúgy a Hull Cityhez még másfél éves konrét szerződés köt. Nem szeretnék mindenáron távozni. És ameddig lehet, légiósként, lehetőleg Angliában folytatnám a pályafutásomat. Ha pedig hazatérnék Magyarországra, akkor csakis a Haladás jöhetne számítába.

- Tehát nem is gondolkodik a klubváltáson?
 Először is szeretnék megküzdeni a helyemért a Hull Cityben. De az én türelmem is véges. A kispadon egyetlen futballista sem szeret gubbasztani, én is futballozni akarok. Sokat beszélgetünk erről a menedzseremmel. Lehet, hogy leülünk majd tárgyalni a Hull vezérkarával, de nem kell kapkodnunk. Csak akkor váltok, ha kihagyhatatlan ajánlat érkezik.

A válogatottban viszont töretlen a bizalom ön iránt.
 - Furcsa a sors. Az elmúlt években általában alapembernek számítottam mindenkori csapatomban. Mégis akkor a válogatottnál nem éreztem a bizalmat. Most pedig, hogy a klubomban nem futballozok, a szövetségi kapitány rendre számít rám. Szerencsére a címeres mez sok erőt ad a folytatáshoz, mindig felöltődve utazom vissza Angliába. Kicsit sajnálom, hogy a közvélemény elégedetlen a válogatott teljesítményével. A selejtezőkön 52 százalékos teljesítményt nyújtottunk, sokkal jobbat, mint az emlúlt időszakban bármikor. Valahonnan el kellett indulnunk, és ez a csapat fejlődőképes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!