Igazoltatás és előállítás a gárda tagtoborzóján

Rendőrök igazoltatták Csepelen az úgynevezett új magyar gárda mozgalom tagtoborzóján megjelent gárdatagokat és szimpatizánsaikat péntek este, négy embert előállítottak

MTI

A XXI. kerület egyik sörözőjébe meghirdetett tagtoborzón mintegy ötvenen vettek részt, az épületet csaknem kétszáz rendőr vette körül, majd bementek a helyiségbe.  A rendőrök igazoltatták a gárdatagokat és szimpatizánsaikat, és a magát főkapitánynak nevező Kiss Róbertet, valamint három egyenruhás gárdistát előállítottak.

A tájékoztatás szerint a késő délutáni órákban a BRFK munkatársai ellenőrzés alá akartak vonni egy csepeli szórakozóhelyet, mert ott a feloszlatott Magyar Gárda tartott tagtoborzó gyűlést.
"Felmerült a gyanú, hogy ott bűncselekmény történik, ezért a rendőrök megkíséreltek bemenni a szórakozóhelyre. Ezt az épület előtt állók megakadályozták, azonban a többszöri rendőri felszólításra elhagyták a szórakozóhely bejárata előtti területet, így az egyenruhások bejutottak az épületbe, ahol igazoltatták a bent tartózkodókat" - olvasható a közleményben. 

A csepeli szórakozóhelyről három embert állítottak elő. Kettejükkel szemben, akik a toborzást szervezték, egyesülési joggal visszaélés vétség miatt indul eljárás. A harmadik férfit jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése miatt állítottak elő. 

Az MTI helyszínen tartózkodó munkatársai azt látták, hogy a rendőrség csapatszállító járművei este kilenc óra előtt néhány perccel elhagyták a helyszínt. A szórakozóhely előtt húsz-harminc ember maradt, akik nem sokkal azután átvonultak a kerületi rendőrkapitánysághoz, amely előtt rendőrök sorakoztak fel.

A rendőrség elől a tüntetők nem sokkal fél 10 után elvonultak. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója több embertől azt hallotta: azért mennek el a rendőrség épülete elöl, mert úgy tudják, hogy a három előállított nem a kerületi kapitányságon van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!