Körmend-Dombóvár: gondban Sabáli Balázs

A MJUS-Fortress Körmend kosárlabdacsapata szombaton (18.00) hazai pályán a Dombóvár ellen folytatja a bajnokságot. A hazaiak trénere, Sabáli Balázs a héten sérülés és betegség miatt nehezen tudott érdemi munkát végeztetni a piros-feketékkel.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A dombóváriak eddig három győzelem mellett három vereséget szenvedtek el, így kilencedik helyen állnak a a bajnoki tabellán. Idegenben ugyancsak három meccset játszottak, melyek közül csak a Salgótarján ellenit nyerték meg, a Kecskeméttől és az Albacomptól kikaptak. A 24-es mutatóval tizedik körmendieknek alapesetben hazai pályán kötelező lenne a győzelem, ám a héten két gond is hátráltatta a felkészülésüket: Tóth Gergő megbetegedett, Mikalaj Alekszejev pedig pedig bokasérülése miatt több napig csak könnyített edzéseket végezhetett. Nem csoda tehát, hogy nehéz mérkőzésre számít a Rába-partiak vezetőedzője, Sabáli Balázs.

 - A Dombóvár támadásban az egyéni képességekre épít és sok pontot szerez a palánk alól -  fogalmazott a tréner. - Jones 5-ös poszton játszik, és remek statisztikával rendelkezik, a 34-es Walker is jó kosaras, ráaádásul két méternél is magasabb, az irányító Lagrange pedig mezőnyposzton nagyon veszélyes. Az amerikaiak a húzóemberek, de Szőke, vagy Panta is hozzá tud tenni a csapat teljesítményéhez. Egy-egyben erősebbeknek tűnnek, ezért a csapatvédekezés lesz a fontos, támadásban pedig majd meglátjuk, mi lesz. A héten sajnos több gond is hátráltatott minket. Tóth Gergő az ágyat nyomja, influenzás és láza van. Bízom benne, hogy a kispadra legalább leül és két percekre be tud szállni. Alekszejev csütörtökön edzett először a csapattal. Szerencsétlen a helyzet a magasposztokon, ezért a héten érdemi munkát nehéz volt végezni, kényszermegoldásokkal gyakoroltunk. Ha mindenki teljesen egészséges lenne, akkor kötelező lenne a győzelem a csapatnak; persze így is nyerni akarunk, de roppant nehéz meccs lesz.


A mérkőzésről honlapunkon online-tudósítást olvashatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!