Pakson zárja az őszi szezont a Haladás focicsapata

Az NB I-es labdarúgó-bajnokság őszi záróforulójában szombaton 16 órás kezdéssel a Paks látja vendégül a Szombathelyi Haladást. Két zöld-fehér csapat küzd a pontokért a Duna-parton.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az utolsó őszi játéknapon két közvetlen rivális csatázik egymással. A Paks (17 pont) a 11., a Haladás (15 pont) pedig a 12. a tabellán  szombathelyi győzelem esetén a felek helyet cserélnének. A Paks nehéz ellenfélnek tűnik, hiszen hazai pályán jól szerepelt az ősszel: eddig hat meccset vívott saját közönsége előtt, mindössze egyszer kapott ki (Debrecen 0:1), egyszer játszott döntetlen (Pápa 2:2), négyszer pedig nyert (Nyíregyháza 1:0, Kaposvár 2:0, Újpest 1:0, Kecskemét 2:1).

- Jól jött nekünk a két hetes bajnoki szünet, hiszen a sérült labdarúgóink szép lassan felépültek -  tudtuk meg Róth Antaltól, a Haladás mesterétől. -  Ez azonban mindössze annyit jelent, hogy szerda óta teljes kerettel tréningezünk. Nincs mindenki száz százalékos állapotban, de a tartós sérülteken, Kenesein, Kovács Zsolton és Simon Attilán kívül mindenki vállalja a játékot. Nincs más választásunk, be kell gyűjteni a három pontot. Ha nyernénk, akkor talán elfogadhatóvá tennénk az őszi teljesítményünket, és felkapaszkodnánk a középmezőnyhöz. A Paks rutinos, összeszokott csapat, hazai pályán bárkire veszélyes. A keret erejéről mindent elmond, hogy soros ellenfelünk válogatott labadrúgókat állíthat csatasorba: elég talán Éger, Lisztes, Tököli nevét említeni. Kemény, kiélezett mérkőzésre számítok, hiszen mindkét csapatnak nagy szüksége van a pontokra.
A várható kezdőcsapat: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Kuttor, Tóth P. -  Lattenstein, Simon Á., Molnár, Nagy G. -  Irhás, Oross.

A Haladás már péntek délután útnak indul. A csapat Pakson, a Duna Hotelban  éjszakázik szombati edzés nem szerepel a programban.

A mérkőzésről honlapunkon online-tudósítást olvashatnak!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!