A karácsonyi visszaszámlálás elkezdődött! (fotóval)

Óriási adventi kalendárium segítségével számolhatják visszafelé a napokat karácsonyig a körmendi fiatalok. A kalendárium fiókjaihoz a kulcsot vetélkedőn nyerhetik meg az óvodások.

Bajdó Bettina

December első napjától  egy három és fél méter magas, hat méter széles, fából készült kalendárium áll a Vida János utcában vagy más néven a sétálóutcában. A kalendáriumnak napról napra egy több fiókja nyílik ki.


- Mindenképpen szerettük volna valami újdonsággal meglepni a város lakóit - mondta Tóth Judit főszervező. - Ekkor találtuk ki, hogy interaktív adventi műsorokkal kedveskedünk a családoknak. Azt szerettük volna, hogy a szülők a gyerekekkel közösen vehessenek részt a programjainkban. Ekkor jött az ötlet, hogy játékos vetélkedők, közös sütés segítségével készülünk fel a karácsonyra. A dekoráció elkészítésében segítségünkre siettek a kulturális központ munkatársai, az önkormányzat és a helyi, ügyes kezű önkéntesek. A sétálóutcában felállítottuk egy óriási adventi kalendáriumot, egy angyal-bódét és egy mézeskalács-házat. Ez utóbbiban egy mobil kemence is működik, a bátor vállalkozók, természetesen szakértők segítségével, különféle finomságokat készíthetnek. Más-más alakú mézeskalács figurákat, sőt, akár speciális ízesítésű szaloncukrokat is haza vihetnek a kis cukrászok.

A főszervező hozzátette: minden nap újabb fiók nyílik ki az adventi kalendáriumban. Pénteken például két zacskók szaloncukrot rejtettek el a szervezők a sétálóutcában, ezeket kellett felkutatniuk és madzagra fűzniük a csoportokba osztott fiúknak és lányoknak. Azok, akik előbb teljesítették a feladatot, megkapták a kulcsot, mely kinyitotta a következő fiókot. Ráadásul verseny közben értékes ajándékokra is szert tehettek azok, akik tudták a válaszokat a találós kérdésekre.

A karácsonyig tartó  napok mindegyikén programokkal várják az érdeklődőket. Jövő hét kedden Halász Judit lép fel a városban, majd hétvégén ismét megrendezik a hagyományos tűzoltó böllérversenyt. A karácsonyi vásár sem marad el, hamarosan árusok lepik el a sétálóutcát, s kínálják portékáikat forralt bor és meleg tea mellett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!