A magyar gyógyfürdőkről beszéltek Japánban

Jelenleg még viszonylag kevés távol-keleti vendég látogatja a közép-európai gyógyfürdőket, ám hosszabb távon változhat ez a helyzet. A Gyógyfürdőügyi és Klímaterápiai Világszövetség (FEMTEC) Jokohamában tartott háromnapos kongresszusára meghívták előadónak dr. Németh Istvánt, a Magyar Fürdőszövetség elnökét, a Büki Gyógyfürdő Zrt. elnök-vezérigazgatóját.

Erős D. Zoltán

A magyar fürdőszakember Magyarország termálország címmel tartott előadást a magyar gyógyvízkincsre alapozott fürdőfej- lesztésekről.

A világ minden részéből érkező szakemberek számára először pozicionálta a kiváló geotermikus adottságokkal rendelkező közép-európai térséget, majd részletesen beszélt a magyar termál- , ásvány- és gyógyvizekről, a fürdőkultúra kialakulásáról, fejlődéséről. Bemutatta Budapestet mint fürdővárost, valamint a legkedveltebb vidéki fürdőket, köztük természetesen Büköt is. Részletesen szólt az egészségturizmus magyarországi lehetőségeiről.
Az előadást követően a hallgatóság részéről számos kérdés megfogalmazódott. Ezek között a termálvizekkel, a gyógyászattal, illetve a turisztikával összefüggő kérdések egyaránt voltak. Dr. Németh Istvánt sokan megkeresték külön is kérdéseikkel. Ezekből kiderült az is, hogy a kongresszus résztvevőinek egy jelentős része nem most hallott először a magyar fürdőkről. Többen közülük már jártak is hazánkban, míg mások a szakirodalomból már előzetesen tájékozódtak, így szakavatott kérdéseket tettek fel.

Dr. Németh István elmondta, hogy a vendéglátó japánok is komoly érdeklődést tanúsítottak a magyar fürdők iránt. Ez jó kiindulópontot jelenthet a Magyarországra utazó japán vendégek számának növeléséhez, illetve programjuk szélesítéséhez. A Magyar Fürdőszövetség elnöke szerint jók az esélyek arra, hogy a távol-keleti országból Közép-Európába érkező csoportok a jövőben már ne csak a térség fővárosaira koncentráljanak majd, hanem gyógyfürdőzés is szerepeljen a programban. Arra ugyan nem lehet számítani, hogy egy-egy fürdő önmagában vonzerőt jelent majd a távoli ország turistái számára, ám arra jó az esély, hogy a közép-európai térség fürdőinek közös kínálata már része lehet egy olyan csomagnak, amelyre vevők lehetnek a japánok, illetve más, távoli országokból érkező turisták.
 
A tanácskozáson dr. Németh István társelnökként vezette az Európai hidroterápia szekció munkáját, s megválasztották a FEMTEC Spa Menedzsment Bizottsága elnökének. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!