A sereghajtó otthonában a körmendi kosarasok

A MJUS-Fortress Körmend kosárlabdacsapata a kötelező győzelem reményében lép pályára pénteken 18 órakor a Debrecen vendégeként.A Debrecen a bajnokságban és a játékosfronton is rosszul áll - a vasiak a meccs esélyesei.

Vastag Nándor

A pontvadászatban eddig mind a tíz mérkőzését elveszette a körmendi Fodor Péter által irányított csapat, így utolsó helyen szerénykedik a tabellán. A légiósai közül az amerikai Fears már a harmadik bajnoki után távozott, míg honfitársa Farmer a héten dobta be a törülközőt. Hétfőn sérülés miatt nem edzett, kedden pedig hiába keresték lakhelyén, szó nélkül Amerikába szökött.

A piros-feketék viszont nagyon jó passzban vannak. Múlt héten a PVSK legyőzésével sorozatban harmadik sikerüket jegyezték  és idén először pozítivvá vált a mérlegük: ötször nyertek, négyszer kikaptak. Jó sorozatát tovább folytatná a Körmend, mely már tegnap a találkozó helyszínére utazott. Ma délelőtt Sabáli Balázs doboedzést tart a helyszínen játékosainak.

- Nem szeretnénk, ha a debreceniek megtréfálnának minket, úgyhogy kötelező a győzelem - fogalmazott a vezetőedző. - A héten elvesztették a legponterősebb játékosukat, ami olyan lélektani előnyt jelent,  amit ki kell használnunk. A két szlovén légiósukra, Nuhanovicra és Malira több teher hárul majd, ezért fontos, hogy kivegyük őket a játékból, de a rutinosabb magyar kosarasok, Boldizsár, Cziczás és Fülöp is veszélyes lehet. A jó védekezésen kívül a támadásokra is figyelünk  szeretnénk már az elején tudatosítani vendéglátónkban, hogy nem lesz keresnivalója ellenünk. Nálunk már Fodor Gergely is egészséges és pályára léphet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!