A válság a hajviseletet sem kíméli

Szilveszteri mulatságok, óévbúcsúztató bálok sokasága közül válogathatunk a következő napokban. Az estélyi ruha mellett a ragyogó megjelenés elmaradhatatlan kelléke a tökéletes báli frizura. Ám a gazdasági válság napjaiban a kontyfésültetés szokásai is átalakulnak véli Benczikné Marton Gertrúd mesterfodrász.

Vojnovics Viktória

A szilveszteri frizurák, kontyok elkészítésénél elsősorban a vendég egyéniségét kell figyelemben vennünk. Ha nem az egyéniségéhez illeszkedő frizurát készítünk neki, akkor nem tudja majd helyesen viselni, nem is érzi jól magát vele  magyarázza a mesterfodrász, aki több mint harminc éve készíti különböző kontyokat.

A szilveszteri frizura elkészítésénél emellett fontos szempont, hogy a kiválasztott ruhához is illeszkedjen a frizura. S az sem mellékes, hogy milyen helyszínen és milyen hangulatú óévbúcsúztatón vesz részt a konty tulajdonosa. 

A középkorosztály általában a klasszikus kontyok mellett teszi le a voksát, számukra a sima plasztikus, fényes kontyot fésülünk, ezek között a banánkonty az egyik legkedveltebb. Ezeket a kontyokat azonban tudni kell viseli  vélekedik a szakember. A fiatalok ma már inkább a bohókásabb, kicsit kócosabb frizurák mellett döntenek  emeli ki a mesterfodrász.

A vidámabb, lazább frizurákat főként szilveszterkor beépített tincsekkel, színes hajlakkokkal tehetjük meg különlegesebbé, vidámabbá. Sőt, ma már adott a lehetőség arra is, hogy különböző hajhosszabbítási módszerekkel olyan tincseket varázsoljunk a vendég frizurájába, amit a bál végeztével otthon ő maga is azonnal le tud venni.

Napjainkban leginkább a középkorosztály készíttet szilveszteri kontyot, s az ő elképzeléseinknek talán könnyebb is megfelelni. A mi szakmánkban ugyanis köztudott, hogy a tinédzsereknek a legnehezebb dolgozni, ha esetükben eltalálja az ember az egyéniséghez illő frizurát, s az még el is nyeri a fiatal tetszését, akkor jól vizsgázott  teszi hozzá mosolyogva Benczikné Marton Gertrúd.

Egyébként mára a szilveszteri frizuradivat is sokat veszített régi fényéből. - Évtizedekkel ezelőtt még elképzelhetetlen volt, hogy egy szilveszteri bálban megfelelő, alkalomhoz illő fésült konty, frizura nélkül jelenjen meg egy hölgy. Ma már sajnos ez is egyre általánosabb -  hangsúlyozza a szakember, majd hozzáteszi ennek egyik okát mindenképpen a jelenlegi gazdasági helyzetben kell keresnünk.

- Úgy gondolom, hogy napjainkban egyre fontosabbá válik az, hogy olyan frizurákat készítsünk, fogásokat, technikákat alkalmazzunk, s olyan hajviseleteket kreáljunk, melyből a vendég otthon önmaga is könnyedén el tudja készíteni az alkalmi frizuráját. Ha a frizura vágása eltalált és trendi, akkor egy-egy egyszerűbb kiegészítéssel a hölgy otthon egyszerűen, néhány mozdulattal önmaga is különleges a báli frizurát készíthet: mindössze annyit kell tennie, hogy ügyesen feltűzi a haját, és itt ott szabadon enged egy-két tincset  - javasolja Benczikné Marton Gertrúd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!