Begyűjtik a kidobott karácsonyfákat

Már hozzáláttak a kidobott fenyőfák begyűjtéséhez a SZOVA Zrt. emberei, akik naponta ellenőrzik, megteltek-e már a lakótelepekre és a belvárosba kitelepített tartók.

Maróthy Andrea

Idén a SZOVA  Zrt. köztisztasági részlege a lakótelepeken és a belvárosban összesen 140 tartót helyezett el, melyekbe a lakók az ünnepek elteltével a lecsupaszított fenyőfákat bedobhatják.

A gyűjtőbe dobott fákat a Zrt.emberei szelektíven összegyűjtik, elszállítják, és a Körmendi úti hulladékfeldolgozóban újrahasznosítják  tudtuk meg Kiss Rolandtól, a Zrt. köztisztasági részlegvezetőjétől, aki azt is elárulta, ilyenkor átlagosan közel ötven tonna fát szoktak összegyűjteni. Minden fenyőfát azonban nem hasznosítanak újra. A kukáknál hagyott, vagy a családi házak szemeteseihez támasztott fenyőket csupán elszállítják a telepre.
 
- Már most járják az embereink az utcákat, s ellenőrzik a tartókat, s ezt január végéig minden nap megteszik. A legtöbb fa január első napjaiban kerül az utcákra, ezért akkor naponta ki is ürítik a tartókat a munkások - árulta el a részlegvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!