Égi háború a Pandora bolygón: bemutató előtt James Cameron Avatar-ja

Látvány, akció, pörgés: James Cameron tizenkét év után ismét lenyűgöző filmmel jelentkezett: az Avatar sci-fit december 18-án mutatják be a mozik.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

"Mindenki azt kérdezte, hol voltam? Hát itt voltam: a Pandora bolygón" - mondta  az Oscar-díjas rendező, aki a Titanic (1997) című megasikere óta nem készített játékfilmet.
    
Mint mesélte: a Digital Domain különleges effektusokat gyártó filmstúdió főnökeként írta meg az idegen bolygó történetét, elsősorban azért, hogy próbára tegye a műhely tudását. Ám végül 14 évbe telt, amíg odáig jutott a technika, hogy az általa megálmodott ismeretlen világot az összes ott élő különleges lénnyel együtt létre tudta hozni. 
    
Az Avatar a zöldellő erdők borította, dinoszauruszok és repülő sárkányok lakta Pandora bolygóját karcsú, kék bennszülöttek, a navik népesítik be. A történet egy emberek világából érkező katonáról és egy navi hercegnőről szól: a tengerészgyalogost bennszülötté "alakítják" a bolygó kincseire pályázó harcosok, hogy minél jobban megismerjék az ellenséget. A dolgok azonban másképp alakulnak, a nagy és látványos összecsapás viszont elkerülhetetlen, ahogy az a december 18-án mozikba kerülő film traileréből kiderül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!