Jövő decemberre kell kiköltözniük a szakrendelőknek az SZTK-ból

Jövő év végéig kell kiköltözniük a szakrendelőknek a megyei rendelőintézetből. Addig fokozatosan költöznek be a szakrendelők, szakambulanciák a kórház területére.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Mint azt megírtuk, eladják a megyei rendelőintézetet, egy budapesti kft. 350 millió forintért vásárolja meg az épületet. Egyelőre nem tudni, milyen tervei vannak az új tulajdonosnak az épülettel.

Molnár Erzsébet, a kórház ápolási igazgatója elmondta, hogy jövő év végéig kell kiköltözniük a rendelőintézetből, addig  új helyet találniuk a szakrendeléseknek, szakambulanciáknak az intézményen belül. Régóta tervezik már a szakrendelések beköltöztetését a kórházba, s az elmúlt években fokozatosan találtak helyet az intézményben a járóbeteg-szakellátó rendelőknek.

A költözés még nem ért véget. Az SZTK-ban jelenleg is többféle szakrendelés található, például a szülészeti- és nőgyógyászati szakrendelés, a terhesgondozás, a szemészeti szakrendelés, az immunológia, endokrinológia, gasztroenterológia, a diabetes szakambulancia, a  reumatológiai szakrendelés, a fogászat, a szájsebészet, bőr-és nemibeteggondozó, a   fizioterápia, gyógytorna, audiológia és hallásvizsgáló állomás, és a laboratórium.

Az igazgató hozzátette: ahhoz, hogy a szakrendelők beköltözhessenek a kórházba, átalakításokra van szükség. Többek között meg kell találniuk a rendelők helyét a tömbök  alsó szintjein, valamint a tornatermet is  bővíteniük kell. Molnár Erzsébet elárulta, hogy a  tervek szerint legközelebb a szemészeti szakrendelés és a fizioterápia, gyógytorna kerülne be a kórház területére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!