Szobrot kap Katánghy Menyhért: új szervezet a szombathelyi politikai palettán?

Katánghy Menyhérttel indíthatja választási kampányát egy szombathelyi civil szerveződés. Szobrot kívánnak állítani a figurának és wellness-napokat szerveznek, megpróbáltunk kideríteni, kik állnak a kezdeményezés mögött.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Nem Leopold Bloom (Virág Lipót) az egyetlen irodalmi alakja Szombathelynek: Katánghy Menyhért is megtisztelte anno Savaria városát: téli szállásra érkezett hozzánk, megszakítva Prixdorfban folytatott fürdőorvosi praxisát. (Ahogyan az akkori helyi lap írta: „Dr. Katánghy Menyhért, híres prixdorfi orvos, városunkban telepedett le, lakik a Templom-utczán, átellenben özvegy Sirjai Ferenczné ’a Kis pityerhez’ címzett kocsmájával.”

A történetre építve mozgalmat indított egy eleddig ismeretlen civil szerveződés: szobrot szeretnének a hősnek, tematikus napokat szerveznek, sőt, egy megjegyzésből kitűnik, akár be is szállhatnak a választási harcba. Mindez elég érdekes helyzetet eredményez, a 2006-os önkormányzati választásokon is fontos szerephez jutottak a kisebb pártok, valamint a civilek jelöltjei. A Katánghy Menyhértért kampányolókról egyelőre nincsen sok információ, mindössze egy plakáttervezetre bukkantunk, illetve egy blogbejegyzés árulkodik aktivitásukról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!