Szupermarket épül az egykori putrisoron

Újabb Penny Market épül Szombathelyen. A Körmendi úton, részben az önkormányzattól megvásárolt telken, a környezetbe illő, teljesen új arculatú épület lesz a szupermarket.

Angyal László

Nemrégiben nyílt levelet intézett  Szombathely  polgármesteréhez dr. Gyimesi József, az Együtt Szombathelyért Egyesület  városi képviselője. Szerinte a Kömendi út és a Brenner Tóbiás körút sarkán lévő ingatlanok eladása a  város vagyonának felélését jelenti, melyhez a pártok frakcióvezetői  vita nélkül asszisztáltak. 

Az előzményekről:  évekkel ezelőtt  a Körmendi úton lévő,  öt  teljesen lepusztult házat eldózeroltak, majd  különböző tanulmányok születtek a terület hasznosítására.

A város vagyonhasznosító cégének,  a Szova Zrt.-nek a menedzsmentje  arra  a következtetésre jutott, hogy  üzletek és  bérlakások  építésére  kiválóan alkalmas ez  a terület, csakhogy  a fejlesztés mintegy  1,8 milliárd forintba kerülne.  Viszont ennyi pénze nincs a városnak, ezért döntött a közgyűlés úgy, hogy egyfordulós, nyílt liciten próbálják meg eladni az öt,  egymás mellett lévő  ingatlant.  

A pártok asszisztálása  pedig azt jelentette, hogy a  vagyongazdálkodási  szabályok új értelmezése nyomán először vettek részt képviselők  a licitbizottságban. Marton Zsolt és  dr. Nemény András mellett dr. Nagy Tibor aljegyző volt e bizottság tagja.  A nyári  licitre  három cég jelentkezett, és egydül az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó  West Pannon  Invest Kft. emelte a tétet, és  vitte el  43 millió forintért  az öt telket.

Horváth Roland, a cég tulajdonosa lapunknak nem cáfolta,  hogy a  Szova Zrt.-vel ellentétben nekik sikerült  megvenni a fejlesztéshez szükséges szomszéd telkeket  a magántulajdonosoktól, így jövőre  itt egy új  Penny Market épül.

Hozzátette: Az élelmiszerlánc  ezúttal is kész projektet vásárolt, tehát  a fejlesztés  (közművek, infrasturktúra,  régészeti feltárás, engedélyek beszerzése) az én üzleti  kockázatom.

Ez a befektetése bizonyosan nem lesz veszteséges, mivel jövő tavasszal elkezdődik a  Penny Market építése,  az átadás  év végére várható.  Azzal a befektető is tisztában van, hogy a többemeletes pláza,  a téglaberakásos bérházak és az ódon Szalézi templom szomszédságába  nem lehet hagyományos  Pennyt építeni.

Nem egy  szokványos szupermarket épül. Az  eddig még soha nem látott, teljesen új arculatú  élelmiszeráruház látványtervét ezekben a napokban mutatjuk meg a szomszédoknak,  remélem elnyeri a tetszésüket, hallottuk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!