Takarékfiók-rablás Szombathely belvárosában

A Kis-Rába menti Takarékszövetkezet Gyöngyösparti sétányon lévő fiókját rabolták ki kora délután. Egy 180-185 centis vékony férfi kényszerítette pénzátadásra a női alkalmazottat, majd elmenekült a helyszínről.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A takarékszövetkezetben három női alkalmazott- két középkorú és egy fiatal - dolgozott, a rablásról egy órakor érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére. Az elkövető az egyik alkalmazottat fegyvernek látszó tárggyal kényszerítette a kasszában lévő pénz átadására. Információnk szerint, ennek eleget is tett.

A bűnügyi helyszínelőnek már könnyeikkel küszködve mondák el a rablást, egyikőjük gesztikulációjából azt vettük ki, hogy az elkövető a nyakához valamilyen tárgyat szorított, majd a nő megmutatta, hogyan adta át a pénzt. 

A helyszínen egyébként azt hallottuk, hogy a mai napon töltötték fel pénzzel a takarékszövetkezet bejáratánál található automatát. (Ezt támaszthatja alá az is, hogy fél három körül egy nővel beszéltünk, aki a fizetését szerette volna kivenni a pénzkiadó automatából.) 

Fél kettő körül a sétányra körülbelül harminc nyomozó érkezett, a környékbeli lakóházakat és a Fő teret járták végig, kérdezték ki az embereket.

A takarékfiókkal szemben, a Borostyán oldalánál egy férfi festményeket árult, lehet, hogy ő látott valamit, mert miután beszélt a nyomozókkal, összepakolt és elhagyta a helyszínt.

A járdán egyébként a bűnügyi helyszínelő egy mintás kesztyűt talált, a párját néhány méterre arrébb, a Gyöngyösparti sétány 3 szám alatt gyűjtötték be. Úgy tudjuk, hogy ezt az elkövető hagyta hátra.

A rendőrség közleményében azt írja, hogy a rabló 180-185 cm magas, vékony testalkatú férfi, aki az elkövetés idején világos baseball sapkát, szürkés színű pulóvert és világos farmert viselt.

Az ügyben a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás büntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen személy ellen folytat nyomozást.

Arról nem kaptunk hírt, hogy mennyi pénzt vittek el a Kis-Rába menti Takarékszövetkezetből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!