Újjászervezik az MDF feloszlatott szombathelyi szervezetét

Újraszervezik az MDF november végén, a párt országos választmányának döntése alapján feloszlatott szombathelyi szervezetét - közölte Gróf István, az MDF Vas megyei elnöke szombaton.

MTI

A Vas megyei választmány nem támogatta és személy szerint én sem javasoltam az országos választmánynak a szombathelyi szervezet feloszlatását, ennek ellenére az újraszervezés mellett döntött - mondta.
Hozzáfűzte: idén augusztusban változott a párt belső szabályzata, amely szerint - a többi magyarországi párt gyakorlatához hasonlóan - az országos választmány elnökségének saját hatáskörébe került azon szervezetek feloszlatása, amelyek működésében problémákat vél felfedezni.
   
Gróf István szerint az tény, hogy a megyeszékhely szervezetének vezető politikusai egymással nem egyeztettek fontos politikai döntések előtt, ez a közeledő választások előtt hibás lépés volt.
   
Az MDF Vas megyei elnöke megerősítette: az újjászervezés személyes irányításával kezdődött meg, és megfogalmazása szerint egy kompromisszumos megoldást sikerült kötni az országos választmány vezetésével, hogy aki korábban a szombathelyi MDF szervezet tagja volt és az új alapszervezetnek is tagja kíván lenni, továbbra is az MDF színeiben kíván politizálni, az szabadon beléphessen az új alapszervezetbe.
   
Gróf István szólt arról is, a párt feloszlatott szombathelyi szervezetének 70 főnyi tagsága között többen vannak olyanok, akik 15-20 éves tagsági viszonnyal rendelkeznek, így számukra érzelmi kérdés, hogy tagságukat folyamatosnak tekintsék, a regisztrációban pedig párttagkönyvük eredeti sorszámával szerepeljenek, ezért ezt az érintetteknek lehetővé teszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!