A vasi tankönyvkiadó ünnepe a fővárosban

Háromezer pedagógus, szakmai programok, jubileumi ünnep ez jellemezte az Apáczai Kiadó szerdai ünnepségét a fővárosban.

Kozma Gábor

A celldömölki Apáczai Kiadó gyakorlatilag lefedi az általános iskolai tankönyvpiacot, eredményei figyelemre méltóak. Ezt igazolták a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő kiadó szakmai partnerei, a meghívott előadók és a tankönyvekből tanító pedagógusok.

Gurmai Zita uniós parlamenti képviselő után az Országgyűlés alelnöke, Lezsák Sándor emelkedett szólásra:  - Az iskola emberformáló, a teremtés része, ez jelöli ki felelősségét és feladatát. Nem túlzás állítani, hogy a nemzet sorsa az iskolai oktatás minőségén dől el - mondta.

Csermely Péter a Bölcsek Tanácsa nevében üdvözölte a jubilálókat, külön is a kiadó ügyvezető tulajdonosát, Esztergályos Jenőt.  - Milliószámra megjelenő tankönyveikkel hozzájárultak a tehetség kibontakoztatásához - mondta.

Ezután Ranschburg Jenő és Czeizel Endre felszólalását fogadta nagy tetszéssel a publikum, majd Pokorni Zoltán, volt oktatási miniszter kért szót:  - A leendő kormányzat első teendőinek egyike a szakma presztizsének helyreállítása, az oktatás erodálásának megállítása lesz - jelentette ki.

Ezután átadták a Géniusz Apáczai Diploma Díjat, amelyet a megyéből Mészáros Árpád körmendi iskolaigazgató (szakreferens Kiss János) vehetett át nagy taps kíséretében. Az eseményen ott volt Kovács Ferenc megyei közgyűlési elnök is.

Zárszót Esztergályos Jenő mondott, kiemelve: a kiadó a jövőben is azt a mórai alapelvet szolgálja, miszerint a szeretet az élet. Hozzátéve: a kiadó a jövőben egyre inkább beépíti tevékenységébe a digitális technikát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!