Az AEK Athénból erősíthet a Haladás

A görög AEK Athénban futballozó El Hadji Diouffal erősíthet a Szombathelyi Haladás labdarúgó-csapata. A szenegáli játékoson kívül egy magyar, esetleg egy szerb védő is érkezhet a Rohonci útra.

Pum András

Dolgos napok után és hasonlóan dolgos napok előtt áll a Haladás menedzsmentje. A zöld-fehérek eddig két játékost - Sipos Norbertet és Igor Bogdanovicsot - igazoltak, de könnyen elképzelhető, hogy hamarosan újabb játékosokkal bővül a keret. Az egyik kiszemelt az AEK Athénban futballozó, ám az utóbbi években rendszeresen kölcsönben szereplő, szenegáli El Hadji Diouf. A labdarúgó természetesen csak névrokona az angol Blackburnben futballozó honfitársának. A 21 éves, dakari születésű, 184 cm magas játékost már tavaly augusztusban szerette volna kölcsönvenni a szombathelyi gárda, ám akkor a portugál Vitória csapatához került.

- Tárgyalunk a szenegáli játékos menedzserével, tervünk szerint fél-vagy egy évre vennénk kölcsön a jobb oldali támadó középpályásként bevethető labdarúgót - mondta Tóth Miklós, a Haladás klubmenedzsere. - A játékos egyébként a holland Roda együttesétől került 2007-ben Athénba, azóta többször is kölcsönadták. Miután a görögök nem akarnak megválni a labdarúgótól, így csupán ezúttal is a kölcsönadás jöhet szóba. A játékosról DVD-t láttunk, ez alapján megállapítható, hogy technikailag remekül képett futballistáról van szó. Egyelőr a menedzserrel tárgyalunk, nincs szó tehát még megállapodásról.

- Rajta kívül egy fiatal, magyar belső védővel is tárgyalunk, neki azonban külföldi ajánlata van, érthető tehát, hogy számára az élvez prioritást - jelezte Tóth. - Amennyiben nem jön össze a külföldi szerződése, vélhetően nálunk folytatja pályafutását. Mellette egy rutinos, 32 esztendős, a hátvédsor bármely posztján bevethető délszláv védőt is a figyelmünkbe ajánlottak.

A Haladás labdarúgói egyébként szerda reggel kilenc órakor a Rohonci úton orvosi vizsgálaton vesznek részt.

További híreket, érdekességeket a Haladással foglalkozó honlapunkon olvashatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!