Baseball ütővel védték a a húguk erkölcsét

Egyházashollóson a két testvér baseball ütővel védte a húguk erkölcsét. Az utcai csetepaté végeredménye: két eltört orr és négy felfüggesztett börtönbüntetés.

Angyal László

Az A. testvérek nem nézték jó szemmel, hogy  az akkor tizenötéves Bettina húguk  egy nála tíz évvel idősebb férfival barátkozik. Jól tudta ezt Cz. Árpád (25) is, aki tavaly nyáron randevúzott a lánnyal. A férfi román állampolgár, de írni és olvasni  Magyarországon tanult, így a hatósági eljárás során nem kért tolmácsot.

Azt persze akkor még nem sejtette, hogy rendőrségi ügy lesz az egyházashollósi találkozóból. Amely egy ideig rendben zajlott: a fiú és barátja, a helybeli Cs. Attila (19) és a lány a helyi Pocsolya presszóban szórakozott,  majd átmentek Cs.-ékhez. 

Tizenegy óra is elmúlt már, amikor Bettina anyja rátelefonált lányára: későre jár, haza kellene jönni. Cz. Árpád úgy vélte, botrány lenne abból, ha ő kísérné haza a lányt, ezért barátját, Cs. Attilát kérte meg a lovagias tettre.  Azt is  megbeszélték, hogy utána a temetőnél elköszönnek egymástól. De nem így történt. 

Amikor a lány hazaért, a két testvér, A. András (20) és A. Tamás (23) várta őt. Miután András meglátta, hogy Cs. Attilával ért haza a húg, baseball ütőt vett kezébe, s  a fiú után szaladt. Cs. Attila éppen telefonált barátjának Cz. Árpádnak, amikor észrevette, hogy fut feléje a feldühödött fiú.

A telefonos segítségkérés hatásos volt:  a közelben járt Cz. Árpád, időben érkezett, és a baseball ütőt kicsavarta a támadó kezéből. Csakhogy ez nem szegte A. András kedvét, mert puszta kézzel esett neki a két férfinak. Nem csoda, hogy győzött a túlerő: Andrást alaposan helyben hagyták, orrcsontja  eltörött.

Ezután érkezett az idősebb testvér, A. Tamás a helyszínre. Miután meglátta vérző fejű öccsét, a távozó duó után futott, hátulról Cz. Árpádra támadt, földre vitte, s  verekedni kezdtek. A dulakodásba A. András is bekapcsolódott,  ismét győzött a túlerő: Cz. Árpád orra is eltörött...

Mivel a verekedés és az azt kísérő fenyegetések (Most megdöglünk, jól megkaptad, ezt kellett!) megbotránkozást, riadalmat keltettek,  a Körmendi Városi Bíróság csoportosan elkövetett garázdaság és testi sértés miatt ítélte el a négy vádlottat.

A. András 8 hónap, A. Tamás 5 hónap, Cz. Árpád és Cs. Attila 6-6 hónap börtönt kapott, a büntetések végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!