Éheznek a gyerekek a gazdag Nyugat-Magyarországon

Egyre több szegény ember fordul segítségért a Szombathelyi Egyházmegyei Karitászhoz. Többen elmondják, hogy a gázt és a villanyt már kikapcsolták náluk. Gyertyával világítanak.

Némethy Mária

- Az adományok a karácsonnyal együtt megszűntek, mintha az emberszeretet nálunk csak az ünnephez kötődne - hallom Tuczainé Régvári Mariettától, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatójától.

Pedig a családsegítő központjukban naponta 100-120  szegény ember jelenik meg. Hozzák magukkal a kifizetetlen számlákat. Többen elmondják, hogy a gázt és a villanyt már kikapcsolták náluk. Gyertyával világítanak.

- Tíz-tizenkét év óta két pékségtől kapunk naponta süteményeket, ezeket reggelente a sorban álló nagycsaládosok, hajéktalanok, egyedülállók kapják meg tőlünk. Most egy harmadik pék is bekapcsolódott az akcióba. Száraztésztát is tudunk adni a rászorulóknak.  De azt tapasztaljuk, hogy egyre több ember kicsi jövedelme már a vegetáláshoz sem elég. Hozzák a kifizetetlen számlákat, mutatják a letiltásokat - mondja Tuczainé Régvári Marietta.

- Borzasztó élethelyzetekkel találkozunk. Öt-tíz éve még elképzelni sem tudtuk azt, amit  sajnos tudomásul kell vennünk: gyerekek éheznek itt, a gazdag  Nyugat-Magyarországon - jellemzi a  kialakult szomorú helyzetet az igazgató.

Azon töprengünk, mit lehetne csinálni, kik segíthetnének és hogyan. Csak arra jutunk: az lenne jó, ha még több pék bekapcsolódna a segélyakciójukba,  vagy mások is tudnák rendszeresen élelmiszerrel támogatni a karitászt, azaz rajtuk keresztül a szegényeket. Ruhát kapnak Ausztriából, Németországból. De most már olyanok is jelentkeznek náluk, akik gyertyát kérnek tőlük. Mert már arra sem telik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!