Sorra nyitnak a balatoni jégpályák

Csütörtökön nyitnak Siófok, Balatonalmádi, Balatonfűzfő, Balatonfüred, Balatonföldvár kijelölt jégpályái.

MTI

Több Balaton parti település önkormányzata is jelezte a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságnak, hogy jégpályát jelöl ki, illetve tanácsot, segítséget kért annak biztonságos üzemeltetéséhez.

Balatonfüreden két kijelölt jégpálya is lesz, ahol egy vendéglős is pályát üzemeltet az étterme előtt. A jelzések szerint a révfülöpi önkormányzat is kijelöl jégpályát, Balatonbogláron pedig pályák kijelölése nélkül is napok óta korcsolyáznak a nagyobb strandok jegén - mondta Horváth László, a rendőrkapitányság vezetője szerdán az MTI-nek.
   
Hozzátette: Fonyódon szombaton nyit a kijelölt jégpálya, Balatonberényben vasárnap. Van, ahol karnevált, fesztivált is terveznek, Keszthelyen pedig, ahol egyelőre túl vékony még a jég, csak a következő napokban dönt a testület arról, legyen-e pálya-kijelölés.
   
Az önkormányzatoknak nincs bejelentési kötelezettségük a rendőrségnek, így csak azokról a jégpályákról tud a vízirendészet, amelyeket jeleznek. A tanácsot, segítséget kérő önkormányzatoknak a vízirendészet azt javasolja, hogy minden kijelölt pályánál legyen fapalló, létra, minimum 50 méteres kötél, mentőöv, meleg takaró, segítséget kérő mobiltelefon és elsősegélydoboz.
   
A vízirendőrök mellett a vízimentők is riaszthatók baj esetén. Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője elmondta, a Balaton Fejlesztési Tanács felszerelte őket a jégről való mentéshez szükséges speciális eszközökkel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!