Arcul vágta és pénzt követelt a bolti eladótól

Szakértők szerint személyiségzavara van annak a férfinak, aki ki akart rabolni egy Váci utcai élelmiszerüzletet még 2008-ban Szombathelyen, a szenteste előtti napon.

Simon Erzsébet

Rablás kísérletével és rongálás vétségével vádolja az ügyész azt a büntetett előéletű szombathelyi férfit, aki ki akarta rabolni a Váci ABC-t tavalyelőtt.

F. M. december 23-án este nyolc körül tért be az élelmiszerüzletbe, és felszólította a boltban egyedül tartózkodó eladót, hogy adjon neki pénzt. Miután az asszony ezt magtagadta, F. M. a pult mögé lépett, és dulakodni kezdett a nővel.

Arcul csapta, odébb lökte, hogy hozzáférjen a pénztárgéphez. Ám az eladó szemfüles volt, s mielőtt a rabló fölmarkolhatta volna a pénzt, betolta a gép fiókját. Ezt észlelve a férfi egy polcnak lökte a nőt, akinek sikerült hirtelen fölállnia, s kimenekülnie az üzletből. 

Arra is volt még ideje, hogy ráfordítsa a kulcsot a boltajtóra. Aztán értesítette a rendőröket, akik a helyszínen elfogták F. M.-t.  Az asszonynak az ujjai és a térde bánta a bátorságát: könnyebben megsérült a dulakodáskor.

A Szombathelyi Városi Bíróságon dr. Szabó Sándor  szerdán is tartott tárgyalást az ügyben. F. M. tagadta a bűnösségét, s hogy rabolni készült. Szakértők a vádlottnál pánikbetegség és depresszió mellett személyiségzavart is megállapítottak, ez az állapot a bűncselekmény elkövetésekor is fennállt nála.

A férfi egyébként három évvel korábban, akkor is a szentestét megelőző napon súlyos testi sértést követett el, ezért felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A próbaidő alatt akarta kirabolni a boltot. A bíróság tegnap elrendelte F. M. komplex elme- és általános egészségvizsgálatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!