Bojkottálták edzőjüket a tápláni focisták

Nem akart edzőjével együtt dolgozni, ezért távozott a tápláni futballcsapat nagy része: a tavaszi szezon kezdete előtt a felnőtt gárdából tizenhárom, az ifiből nyolc labdarúgó igazolt el.

Gergácz Zoltán

A megyei I. osztályban az őszi idény után a 12. helyen álló Táplán SE-nél tulajdonképpen a sportköri elnök lemondásával, valamint az edzőváltással indult el a lavina. Horváth Árpád, az SE elnöke 2009. augusztus 7-én lemondott, utódja, megbízott elnökként Fürdős Csaba lett. A szezon kezdetekor önszántából távozott a hét évet itt töltő tréner, Baranyai Tibor is, akinek a helyét a serdülőedző, Gőcze Balázs vette át.

A csapat elég haloványan szerepelt: a 15 találkozóból mindössze kettőt nyert, hétszer ikszelt és hat vereséget szenvedett. Szezon közben az öltözőben a társaság három - vasszécsenyi, szombathelyi, tápláni  - részre szakadt. Felvetődött, hogy a gárdának nincs tartása, kiesik, ráférne a fiatalítás is, vissza kell hozni Baranyait. Ennek ellenére a játékosok kitartottak Gőcze mellett.

Aztán következett a pálfordulás. Amikor a formálisan megbízott elnök, Fürdös Csaba bevitte a 2009-es beszámolót és a 2010-es költségvetési tervezetet a polgármesterhez, már Baranyai Tibor volt az edző. A játékosok ugyanis közben ismét összedugták a fejüket, és ki-ki elmondta, hogy miért nem kíván már Gőczével dolgozni.

A polgármester  - lévén az önkormányzat a csapat fő támogatója - a tisztánlátás érdekében megkérte Horváth Árpádot, a cégbíróságnál még bejegyzett elnököt a közgyűlés összehívására.

- Ami össze is ült - mondta Molnár István, akit a január 25-ei közgyűlésen hivatalosan is megválasztottak az egyesület elnökének. (Fürdős Csaba, Hajmási Péter és Hajmási Ernő Ernő volt még jelölt, utóbbi visszalépett). - Az új vezetőség a polgármesterrel egyetemben döntött: a faluban élő Gőczét támogatja. Segítője Borbás János lesz. Ezt sokan zokon vették, és a távozás mellett döntöttek. Így a felnőtt csapatból csak ketten maradtak: Fürdős Csaba és Badics Tamás, az ifiktől Farkas Gergő, Horváth István, Dankovics Zsolt, Balázs Sándor és Muzsai Krisztián. Munkához láttunk, lezártuk a múltat s megkezdtük a csapatépítést. Mindenkit megnyugtatunk: Táplánban lesz foci. A nagy változást jelzi, hogy a héttagú vezetőségbe a régiek közül senkinek sem sikerült bekerülnie, bár őszintén megvallva, a munkájuk alapján néhányan megérdemelték volna.

Azóta az alakuló gárda sorra játssza első előkészületi mérkőzéseit, vasárnap Lukácsházán aratott 2:0-s győzelmet.

Az új vezetőség  - Badics Tamás, Borbás János, Borsos Tibor, Hajmási Péter, Horváth Tamás, Török Zsolt - Molnár István elnökkel az élen mindent elkövet az erősítésért. Kosztolánczi Richárd, Horváth László, Sütő Bálint, Gergácz Róbert, Horváth Balázs a tréningeken már tápláni mezt öltött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!