Hat deci pálinka, három sör: előzetesben a markolós ámokfutó

Legalább fél liter pálinkát, három üveg sört ivott az a férfi, aki vasárnap a munkagépével összelapított egy rendőrautót. A bíróság hétfőn előzetes letartóztatásba helyezte az ámokfutót. Az 51 éves S. I. L. csak homályosan emlékszik a történtekre.

Angyal László

A véralkoholszint vizsgálat hat deci pálinkia és három sör fogyasztását mutatta ki annál a férfinál, aki vasárnap délben Sárvár belvárosában kanalas markológépével szétlapított egy traffipaxos rendőrautót.

- Amikor láttam, hogy a markoló elindul a rendőrautó felé, felugrottam a munkagépre, megkapaszkodtam, megpróbáltam kinyitni az ajtót, de hiába: be volt zárva. Ekkor a tonfával beütöttem az ablak felső részét, benyúltam, s egyik kezemmel a kormányt  ragadtam meg, a másikkal a sofőr karjait  próbáltam eltolni a kormánytól és a kezelő karoktól. Dulakodtunk, eközben sikerült bemásznom a vezetőfülkébe. Mivel a férfi folyamatosan nyomta a gázpedált   még akkor is, amikor az ülésről lelöktem őt , nem volt sok választásom: a lábát is le kellett szednem a pedálról. Közben a munkagép lefulladt, így egy másik  kollégának is sikerült bemászni a fülkébe. De így sem volt egyszerű a sofőrt kiszedni a helyéről: ketten toltuk bentről, két másik rendőr  lentről húzta őt. Mivel továbbra is ellenszegült,  a földre vittük, megbilincseltük, és a közeli kapitányságra  kísértük, emlékezik vissza történtekre a Sárvári Rendőrkapitányság előtt Pintér Gábor. Ő volt az a rendőr, aki vasárnap délután megfékezte a munkagépes ámokfutót.

Gulyás Ferenc, Sárvár rendőrkapitánya hozzáteszi: a kapitányságra nem akart bemenni a sofőr, ezért az ajtó előtt újra testi kényszert alkalmaztak a rendőrök.  

Nem nagyon emlékszik a történtekre, de bocsánatot kér a rendőrségtől S. Isván, mondta el lapunknak a férfi  kirendelt védője, dr. Buzás László.  

Az ügyvéd megerősítette információnkat, mely szerint hat deciliter pálinkát és három üveg sört fogyasztott el a férfi, mielőtt  vasárnap a munkagépbe ült.   

Hétfői fejlemény az ügyben, hogy a Szombathelyi Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte az 51 éves S. Istvánt. Az ámokfutó ellen emberölés kísérlete, méghozzá annak minősített esete miatt (hivatalos személy sérelmére követte el), és más bűncselekmények miatt  indult büntető eljárás, melyet  a Szombathelyi Nyomozó Ügyészség folytat.

Információink szerint S. Istvánt azóta már a kórházban megvizsgáltak, s úgy tudjuk: hámsérüléseket szenvedett, és eltörött a szegycsontja.

Végül egy hír a gyorsan hajtóknak: az összetört rendőrkocsiban sértetlen maradt a traffipax berendezés.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!