Idős házaspárt mentettek a helyiek a kigyulladt házból Szalafőn

Kigyulladt egy családi ház csütörtök este Szalafőn, a körrmendi és zalaegerszegi tűzoltók mellett helyi polgárok vettek részt a mentésben. A munkálatok során hatan szenvedtek füstmérgezést, őket kórházba szállítoták.

MTI/AP

Három helybeli is füstmérgezést szenvedett, miközben egy idős házaspárt mentettek ki csütörtökön a Vas megyei Szalafőn, egy kigyulladt családi házból - tájékoztatta az MTI-t a katasztrófavédelem. Kiss Péter a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese elmondta: a házaspár és az egyik önkéntes súlyos, a másik három szalafői segítő pedig könnyebb füstmérgezést szenvedett, a mentők valamennyiüket kórházba szállították.

(Az MTI csütörtök éjjel kiadott tájékoztatóban tévesen szerepelt, hogy önkéntes tűzoltók  is részt vettek az oltásban - a szerk.)

Az ügyeletes tájékoztatása szerint késő este a 130 négyzetméteres családi ház tetőszerkezete gyulladt ki, egy része is leégett - az oltást 11 óra körül befejezték, a tűz okát még vizsgálják. 

Az oltásban hét tűzoltó fecskendővel vettek részt a körmendi és a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!