Kopogtatócédula eladó: családi csomagban árult ajánlószelvények

Internetes piacon árulnak ajánlószelvényeket, egy vasi család például valamennyi kopogtatócéduláját áruba bocsátotta - holott ez törvényileg tilos.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Internetes piacon árulnak ajánlószelvényeket, az egyik portálon 500 forintos kikiáltási ártól lehet licitálni a szelvényekre, annak ellenére, hogy ezt a törvény tételesen tiltja

Az oldalon (a távirati iroda nem nevezte meg melyik portálról van szó - szerk.) 1.000 forintos "villámáron" hozzá lehet jutni a szelvényekhez, sőt egy négy tagú Vas megyei család valamennyi ajánlószelvényét együtt is meg lehet venni.
 
Az oldalon a fizetés módjaként készpénzes személyes átvételt jelöltek meg, de a szelvényekhez "ajánlott levélként előre utalással" is hozzá lehet jutni. Az aukciót március 3-áig hirdették meg, a szelvényeket a hirdetés szerint "bárki viheti".

Az ajánlószelvények áruba bocsátása tilos, ezt a Választási eljárásról szóló törvény tiltja.

A kikézbesített szelvények hátoldalán a választási irodák - az említett törvényt idézve - felhívják a választók figyelmét arra, hogy "az ajánlásért az ajánlónak vagy rá tekintettel másnak előnyt adni vagy ígérni, valamint az ajánlásért előnyt kérni, illetőleg előnyt vagy annak ígéretét elfogadni tilos".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!