Kutyakölykök: Szombathely, a legjobb hely! - Csillag születik az MSH-ban

Melyik vasi táncegyüttessel ápolnak jó kapcsolatot a Kutyakölykök? Ki írt dalt Vásáry Andrénak? Miért mondta le legutóbbi fellépéseit Tabáni István? Ezekre a kérdésekre is választ kapott munkatársunk a Csillag születik legjobbjainak csütörtöki, szombathelyi fellépésén.

Farkas Eszter

Az RTL KLub tehetségkutatójának szereplői léptek fel csütörtökön este a Művelődési és Sportházban. A “ Csillag születik”  sztárjai közül a műsor nyertese Tabáni István, a férfi szoprán hangú Vásáry André, a táncoslábú keményfiúk a Bad Boyz és a zalai táncos-formáció a Kutyakölykök léptek a sportház színpadára.

Zsúfolásig megtelt a Művelődési és Sportház a rendezvényre. A “ Csillag születik” sztárjai örvendeztették ugyanis meg a szombathelyi közönséget. Bár kicsit késve érkeztek a kiscsillagok, ki-ki a maga módján kárpótolta a közönséget.

Először a zala megyei táncos-formáció, a Kutykölykök léptek a sportház porondjára. András, Jenő, József, Tamás és Bálint a Zalai Táncegyüttesben találkoztak, ahol több mint egy évtizedig dolgoztak együtt. Néhány éve azonban kiváltak a csapatból, hogy megalakítsák saját formációjukat. Első koreográfiájuk neve volt a “Kutyakölykök”, de annyira megtetszett nekik, hogy végül az együttes neve is ez maradt.

 A sportházban először zene nélkül mutattak be egy koreográfiát. Majd gyors átöltözés után a tévé műsorból is jól ismert, “focis” táncuk következett a nézők nagy örömére. A Kutyakölykök játékra is hívták a közönséget. “Szombathely, a legjobb hely!” felkiáltásra a fiúk kitaláltak egy ritmust a közönség pedig skandálta a jeles mondatot.  Külön öröm volt számunkra, hogy zalai csapattól halljuk a helybeli csatakiáltást.

A Kutyakölykök nem először jártak Szombathelyen. Buliztak is már a városban, illetve szakmai célzatú látogatást is tettek a vasi megyeszékhelyen. 

-  Többször voltunk már Szombathelyen. Régen nagyon jó kapcsolatot ápoltunk az Ungaresca Táncegyüttessel - mesélték a fiúk.
Mint minden kis csillagnak a Kutyakölyköknek is fenekestől felfordultak a mindennapjaik, amióta szerepeltek a tehetségkutató műsorban.

- Felpezsdült az életünk. Zalaegerszegen például nagyon népszerűek vagyunk, rengeteg ember felismer bennünket az utcán. A dicsőség azonban nem szállt a fejünkbe, mi ugyanazok a Kutyakölykök vagyunk mint régen - ecsetelte a csapat.

A táncos csapat tagjai ugyanúgy dolgoznak, (Bálint a csapat legfiatalabb tagja tanul), mint a műsor előtt.  A fiúk azt mondják, hogy a munkahelyükön, és a suliban is nagyon jól fogadták tévés  szereplésüket. A munka és a fellépések mellett,  jelenleg más feladatok is várnak a kiscsillagokra.

-  Rengeteget próbálunk, mivel szeretnénk összeállítani egy önálló estet. Most erre készülünk gőzerővel  -  mesélték el a csapat tagok.

A Kutyakölykök után a sportházban a sikításé volt a főszerep. A lányok a kisportolt testű, Bad Boyz-os fiúk láttán teljesen elaléltak. A  táncos lábú fiatalok, mentegetőzve kértek bocsánatot a közönségtől, késésükért. A  csapat ugyanis  Szombathelyre gond nélkül eljutott, ám  a városban eltévedtek. Kárpótlásként, (de az is lehet, hogy egyszerűen csak a műsoruk részeként) a fiúk a szépen kidolgozott felsőtestüket is megmutatták a rajongóknak tánc közben.

 Majd ők is kitaláltak egy feladatot, amelyre bőven akadt önként jelentkező. Négy lányt hívtak ki a sportház táncparkettjére. A lányoknak az volt a feladata, hogy fél percig a lehető legszexisebben táncoljanak.

- Fantasztikus volt a Szombathelyi közönség. Többször is jártunk már a városban, fellépni, illetve laknak itt táncos ismerőseink is. A tehetségkutató műsor óta teljesen megváltozott az életünk. Próbálunk, edzünk, fellépünk. Sajnos keveset tudunk piehenni, de néha azért szánunk némi időt a lazításra is- mesélték a fiúk.

 A táncosok után a “Csillag születik” énekesei következtek. Először Vásáry André a különleges ritka hangfajjal rendelkező férfi szoprán énekes állt ki a közönség elé. A debreceni énekesre nem a tévéműsorban  keltett először feltűnést. Már az általános iskolában felfedezték zenei tehetségét és felfigyeltek a hangjára. Adré tudatosan képezte magát. 2004-ben megnyerte a miskolci operaversenyt, ezt követően a világ egyik legrangosabb zenei intézményében, a Boston Conservatory-ban tanult. 2008. novemberében döntős volt a nemzetközi római énekversenyen, majd az elismert olasz karmester, Ricardo Muti hívta meghallgatásra.

 A sportházban elénekelte azokat a dalokat, amelyeket már a tehetségkutató műsorban is hallhatott a közönség, de a február 26-án megjelenő lemezéről is felcsendült néhány dal. 

- Bevallom őszintén nagyon izgultam a szombathelyi fellépés előtt. Ma ugyanis elénekeltem azokat a dalokat, amelyek  a lemezemen is szerepelnek. Kíváncsi voltam, hogyan fogadja a közönség ezeket a dalokat. Pénteken jelenik meg a lemezem, amely 11 dalt tartalmaz. A korongon szerepelnek a Csillag Születik Produkcióból ismert és vadonatúj dalok is. Kasza Tibor, a Crystal frontembere is írt egy dalt nekem, s ez is hallható a lemezen, és ma is elénekeltem - osztotta meg lapunkkal Vásáry André.

-  Márciusban meglepetéssel készülök a rajongóimnak. Aki megvásárolja a lemezt, talál egy regisztrációs kódot a korong mellet. Az első száz regisztráló belépőjegyet nyer a márciusi koncertemre, amelyet  titkos helyszínen tartok  -  árulta el André.

Az est  fő attrakciója Tabáni István lépett utoljára a sportház színpadára. A közönség ámulva figyelte a tehetségkutató verseny győztesét. Kérdéses volt, hogy a kis csillag el tud-e jönni Szombathelyre.

 - Egyelőre még gyógyulófélben vagyok. Sajnos, a vírusos mandulagyulladásom miatt szinte minden fellépésemet le kellett mondanom. A rajongók miatt azonban összeszedtem magam - kezdte a beszélgetést Tabáni István.

- Sajnos a betegségem miatt a stúdiómunkálatok is csúsznak, ezért konkrét időpontot nem tudok mondani, hogy mikor jelenik meg a lemezem, valószínűleg  márciusban - tette hozzá István.

István élete 180 fokos fordulatot vett a tévés szereplés  óta, és bíztatja a tehetségeket, hogy valósítsák meg önmagukat.

-  A legfontosabb az, hogy mindig hallgassunk a szívünkre. Bízzunk a bennünk rejlő tehetségben, mert az csak a miénk, amit senki sem vehet el tőlünk  - hangsúlyozta István.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!