Labdarúgó Ligakupa: Haladás-vereség Pakson

Vereséggel mutatkozott be a Ligakupa 2009/2010-es kiírásában a Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A zöld-fehérek gólgazdag meccsen a Paks vendégeként kaptak ki 3:2-re

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Paksi FC-Szombathelyi Haladás 3:2 (1:2). - Paks, 100 néző, műfüves pálya, labdarúgó Ligakupa-mérkőzés, vezette: Kovács J.

Paks:
  Kovács A. - Horváth L., ÉGER (Tamási, 79.), Szabó J., VÁRI - Heffler, Fiola (Gévay, 36.), Mészáros (Bartha, 62.), Nagy I. (Vayer, 45.) - Kiss T., TÖKÖLI. Edző: Gellei Imre.

Haladás:
Rózsa - Csontos, Lengyel, Guzmics, Tóth P. -  Rajos, MOLNÁR, HALMOSI (Iszlai, 80.) -  Nagy G. (Diouf, 62.) Bogdanovic (Oross, 62.), SIPOS N. (Lattenstein, 62.). Edző: Róth Antal.

Gólszerzők: Nagy I. a 8., Éger (11-esből) az 51., Vayer a 89., illetve Nagy G. a 31., Bogdanovics (11-esből) a 45. percben.
Sárga lap: Horváth L. a 37., Gévai a 59., Szabó J. a 71., Kiss T. a 74., Tököli a 85., illetve Halmosi a 35., Guzmics a 49., Iszlai a 88. percben. 

8. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Paks, középen, 19 méterre a Haladás kapujától Nagy I. ballal a sorfal felett tekert kapura, a nyújtózkodó Rózsa már csak beljebb tudta segíteni a kapu bal oldalába tartó labdát (1:0).
31. perc: Halmosi indította a bal szélen Sipost, aki lefutott az alapvonalig, középre ívelt, a rövidre érkezett Nagy Gábor és két méterről a kapu jobb oldalába fejelte a labdát (1:1).
45. perc: Sipos tört be a 16-oson belülre, ám hátulról akasztották, a játékvezető jogosan 11-est ítélt. Bogdanovics jobbal kilőtte a bal alsó sarkot (1:2).
51. perc: Guzmiccs viaskodott Tökölivel a Haladás 16-osán belül, a test-test elleni küzdelemben Tököli elesett, a játékvezető pedig általános meglepetésre büntetőt ítélt. Mindez nem zavarta Égert, aki a jobb alsó sarokba lőtt (2:2).
89. perc: Iszlai csúszott el váratlanul, a kósza labdára lecsaptak a paksiak, a balról érkező beadás megtalálta a berobbanó Vayert, aki Rózsát megelőzve öt méterről, középről fejelt a léc alá (3:2).

A Haladás tervezett kezdőcsapatában történt egy változás: Schimmernek begyulladt a foga, a helyét Csontos foglalta el a védelem jobb szélén. A csapatok egyébként kellemes időben, minőségi műfüves pályán csaptak össze.

A Haladás nem futballozott rosszul, a házigazdánál jóval többet birtokolta a labdát, és a találkozó nagy részében uralta az összecsapást, ám ezúttal rengeteg hiba csúszott a védekezésbe. Kissé nagyobb odafigyeléssel talán mindhárom bekapott gól elkerülhető lett volna. Az iramra, a küzdelemre nem lehetett panasz  a paprikás hagulatot jelzi a kiosztott nyolc sárga lap.

Róth Antal:
 - Az eredmény nem tükrözi a játék képét, nem érdemeltünk vereséget. Tegyük hozzá: elkerülhető gólokat kaptunk, magunknak tettük nehézzé a mérkőzést.

A Haladás tehát nem várt vereséget szenvedett idei első tétmérkőzésén. Kedden javíthat a zöld-fehér gárda: 14 órás kezdéssel, Ligakupa-mérkőzésen  ismét a Paks lesz az ellenfél, Szombathelyen, az Illés Akadémia műfüvén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!