Milliós értékek a feltört Mercedesben - A hétvége rendőri krónikája

Ittas sofőrök, kocsifeltörés, tettenért keréktolvajok, másfél millió forint kár a szarvastehénnel ütköző Audiban - a hétvége rendőri krónikája címszavakban.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Péntek este jelezte a sértett, hogy Szombathelyen, a Varasdy K. utcában parkoló Mercedest ismeretlen feltörte. A tettes az ülés alatt lévő bőr kis táskát vitte el, melyben készpénz és fényképezőgép volt. A lopási kár közel 1.000.000 Ft.

Péntek délután érkezett a bejelentés a szombathelyi ügyeletre, hogy a 86-os főút körgyűrűjén a nagykanizsai vasútvonal átjárójában sorompót tört le egy tehergépkocsi. Mint kiderült, a tilos jelzés ellenére hajtott át a teherautó sofőr, majd a lecsukódó árbocot letörte. Ezután Nemesbőd térségében igazoltatták a rendőrök. Az ügyben eljárás indult.

Vasárnap a szombathelyi járőrök két ittas autóst állítottak elő. Reggel egy kemenesmihályfai hölgyet állítottak elő ittas vezetés miatt a Hollán E. utcából. Éjjel pedig a Rumi útról egy táplánszentkereszti férfit, aki Seattal közlekedett. Mindkettőjük vezetői engedélyét a helyszínen elvették a rendőrök.

Vasárnap éjjel szemtanú jelezte a rendőrségre, hogy az egyik szombathelyi kollégiumban eltűnt egy pénztárca. A kiérkező rendőrök a helyszínen elfogtak egy szombathelyi lakost, aki a tapolcai sértett szobájából vitte el a tárcát.

Hétfőn hajnalban a celldömölki járőrök a Petőfi Sándor utcában egy Ford személyautó mellett álló három személyre lettek figyelmesek, akik a jármű kerekeit próbálták leszerelni. Amikor meglátták a rendőröket, a szerszámokat eldobálva menekülni próbáltak. A Széchenyi utcában utolérték a rendőrök, és a három helybeli férfit előállították, gyanúsítottként kihallgatták.

Vasárnap délután Rábahídvégről telefonált a sértett, mely szerint az utcán megtámadták. Kiderült, hogy a nő szóváltásba keveredett egy másikkal, és az többször megütötte az arcán. Ezután az elkövetőt garázdaság miatt a vasvári kapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták.

Pénteken kora este két vadelütés is történt a megyében. Oszkó térségében haladt egy zalaszentgróti opeles, amikor őzzel ütközött. A vad a helyszínen kimúlt, a gépkocsiban kb. 200.000 Ft kár keletkezett. Egy órával később Csehi térségében siófoki autós ütközött egy őzzel. Az állat itt is elpusztult, a járműben 500.000 Ft kár keletkezett.

Vasárnap dél körül Tömörd térségében közlekedett egy szombathelyi audis, amikor egy szarvastehénnel ütközött. A sofőr keze sérült, melyet a mentősök elláttak. A gépkocsiban keletkezett kár 1,5 millió Ft.

Vasárnap este ismeretlenek egy sajtoskáli lakóház garázsába törtek be.A tettesek az ajtót befeszítették, majd kb. 800.000 Ft értékben vittek el különböző gépeket (fűnyíró traktort, motoros kaszákat, és szerszámgépeket).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!