Négy évtizednyi közös munka a két egyetem között

Immár negyven éve működik együtt a Maribori Egyetem és a Nyugat-magyarországi Egyetem. A vezetők szerint a négy évtizednyi közös munka eredményes volt.

Maróthy Andrea

Negyvenedik alkalommal írta alá pénteken a Nyugat-magyarországi Egyetem és szlovén Maribori Egyetem vezetősége a nemzetközi együttműködési szerződést. Prof. dr. Gadányi Károly rektor-helyettes, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának elnöke immáron 37. alkalommal láthatta el kézjegyével a két intézmény megállapodását.

A eseményen dr. Ipkovich György, polgármester is megjelent, s beszédében a nemzetközi kapcsolatok jelentőségéről beszélt. A polgármester ismertette a két iskola közös munkáját, s további eredményes együttműködést kívánt a szerződő feleknek.

Az összejövetelen dr. Molnár Katalin, a Bölcsészettudományi Kar dékánja, dr. Simon Katalin, a Művészeti, Nevelés-és Sporttudományi Kar dékán helyettese, dr. Biroszné Móritz Zsuzsanna, a Természettudományi és Műszaki Kar dékáni hivatalának vezetője és dr. Czetter Ibolya, az egyetemi központ elnökhelyettese is részt vett.

A szlovén egyetemet  többek közt Darja Bavdaz Kuret, a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövete és mag. Drago Siftar főkonzul képviselte. A szerződést szlovén részről a három dékán, prof. dr. Natasa Vaupotic, prof. dr. Marko Jesensek és prof. dr. Samo Fosnaric kézjegyezte.

Professzor dr. Gadányi Károly beszélt egyebek közt a két szomszédos ország több mint negyven éve tartó baráti kapcsolatának kezdetéről, s  eredményesnek értékelte az elmúlt négy évtizedet.  A rektor helyettes szerint a hasznos együttműködés alapja az őszinte kapcsolat, a szellemi együttműködés és az elkötelezettség, mely a két  intézmény  vezetősége között mindig is megvolt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!