Ügyeleti díjak a Markusovszkyban: elnapolták a másodfokú döntést

Csaknem hetven orvos és ápoló perli a Markusovszky kórházat az ügyeletben töltött idő után járó elmaradt munkabérért. A jogvitát másodfokon tárgyalta a megyei bíróság.

Simon Erzsébet

A Szombathelyi Munkaügyi Bíróság csaknem hetven orvosnak illetve egészségügyi szakdolgozónak ítélt meg összesen mintegy 16 és fél millió forint elmaradt ügyeleti díjat.

A határozat ellen fellebbezett a Markusovszky kórház, a jogvitát másodfokon tárgyalta a minap a Vas Megyei Bíróság. A dr. Hoós Tibor  vezette tanács előtt mindkét fél ragaszkodott a korábbi álláspontjához. A zömmel szülész-nőgyógyászokból és a központi műtő szakdolgozóiból álló társaság jogi képviselője szerint az első fokú ítélet megalapozott.

Hazánk uniós csatlakozása óta az ügyeleti díjakat jogsértő módon számolta ki a kórház, s a munkavállalók kevesebb pénzt kaptak, mint ami megilletné  őket.  A kórház ügyvédje továbbra is a kereset elutasítását kérte a másodfokú bíróságtól. Arra hivatkozott, hogy a munkáltató jogkövető magatartást tanúsított, az akkoriban érvényes jogszabályok betartásával számolta és fizette ki az ügyeletben eltöltött időre járó díjakat. Az alperes képviselője azt is kérte a bíróságtól, vizsgálja felül a perköltséget, amit ugyancsak a Markusovszky kórháznak kellene kifizetnie.

A bíróság rövid tárgyalás után a jövő hétre napolta el a határozathozatalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!